Hindistan’daki Müslüman aile sayısı azalıyor

İslam
Hindistan’da yapılan nüfus sayımı sonuçları raporlar halinde yayınlandı. Hindistan Aile Bakanlığı bu raporlara göre, Müslüman aile nüfusu yüzde 5.61’den yüzde 5.15’e düştüğünü a...
EMOJİLE

Hindistan’da yapılan nüfus sayımı sonuçları raporlar halinde yayınlandı. Hindistan Aile Bakanlığı bu raporlara göre, Müslüman aile nüfusu yüzde 5.61’den yüzde 5.15’e düştüğünü açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan nüfus planlama uzmanları, Müslüman aile nüfusunun azalmasındaki en büyük sebebin ‘eğitim seviyesinin yükselmesi’ olduğunu söyledi.

Hindistan’da Müslüman nüfusunun hızlı yükselmesi son dönemde aşırı sağcı Hinduların tepkisine sebep oluyordu. Geçtiğimiz yıl Hindistan meclisindeki aşırı sağcı milletvekillerinden Sakshi Maharaj ve Vishwa Hindu Parishad, Müslümanların hızla büyümesine karşı, Hinduların en az dört çocuk doğurmasına dair açıklamalarda bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ABD’de yayınlanan PEW Research Center’in ‘Dünyadaki Müslüman nüfusu ve geleceği’ adlı bir rapor yayınlanmıştı.

Raporda şu ifadelere yer verilmişti. “Endonezya ayrıca dünyanın tek ve en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesi. Ancak PRC’nin araştırmasına göre 2050 yılına kadar çoğunluğun Hindu olduğu Hindistan, 300 milyondan daha fazla Müslümanla Endonezya’yı geçecek.Ve yine Avrupa’daki Müslüman nüfus da büyümektedir. Yaptığımız araştırmalara göre, 2050 yılına gelindiğinde Avrupa’nın yüzde 10’u Müslüman olacak.”-Dünya Bülteni