Yeni Bir İşe Başlamak!

İş Dünyası
Belki bir önceki işini sevmedin ve ayrıldın veya patronun seni beğenmedi ve kovuldun. Önemli olan şuan yeni bir işe başlıyor olman. Endüstri de çalışmak    Çok uzun süre bir endüstride kalıp...
EMOJİLE

Belki bir önceki işini sevmedin ve ayrıldın veya patronun seni beğenmedi ve kovuldun. Önemli olan şuan yeni bir işe başlıyor olman.

Endüstri de çalışmak 
 
Çok uzun süre bir endüstride kalıp çalışmak çok uzaklarda kaldı. Artık insanlar ya daha fazla şey öğrenmek için, ya koşullardan yada gerekliliklerden dolayı sürekli sektör değiştirmektedirler. Sebep ne olursa olsun insanlar yeni sektörlerde işe başlamaktadırlar.

Yeni bir alana geçtiğiniz zaman, anlamanız gereken daha fazla şey vardır. Şirketi düzenleyen gerçekler neler, trendler nedir, yeni şirketin karşılaştığı işler neler, ilerlemeniz için kendi yeteneklerinizde geliştirmeniz gereken şeyler neler?

Bu soruların çoğunun cevabını görüşme de öğrenebilirsiniz. Ama asıl şirket içi hikayeleri öğrenmek için web sayfalarını kullanabilirsiniz. Örneğin otomobil sektörüne geçiyorsanız, otomobil endüstrisindeki gelişmeleri ve son durumları okuyarak öğrenebilirsiniz.

Şirketin geçmişini bilin

Şirketlerin kendilerine ait kültürleri vardır. Şirketin nereden geldiğini anlayarak, gittiği yönü de algılayabilirsiniz. Örneğin General Electric’e girecekseniz, onun 100 yıllık bir şirket olduğunu ve son 10 yılda yaptığı değişimleri bilmeniz gerekmektedir. Şirket stratejilerini değiştirmek istese bile, onu doğru yönlendirebilmek için geçmişini ve kültürünü bilmeniz gerekir.