Mesleğe Göre Diyet

İş Dünyası
Bilinçli diyet yapmak, emeklerin ve zahmetin boşa gitmemesi için gereken en önemli şarttır. Masabaşında çalışanlarla, öğretmenlerin aynı kalori hesabı ve diyeti yapmaları mümkün değildir… Eğer g...
EMOJİLE

Bilinçli diyet yapmak, emeklerin ve zahmetin boşa gitmemesi için gereken en önemli şarttır. Masabaşında çalışanlarla, öğretmenlerin aynı kalori hesabı ve diyeti yapmaları mümkün değildir… Eğer gerçekten forma girmek ve zayıflamak istiyorsanız bu yolu denemeli ve bilinçli diyetlere yönelmelisiniz. Çalışanların işlerinin gerektirdiği enerji ve alınan enerjinin iş enerjisine dönüşmesi için gerekli protein, vitamin ve mineralleri almamaları halinde iş verimi düşer, hastalıklar karşısında dirençleri azalır. İşte bu sebepten ötürü çalışan kişilerin diyet programlarına özen göstermesi, öğün atlamaması özellikle en sık yaptıkları hata olan öğünleri geçiştirmemeleri gerekir.

Mesleğe Göre Diyet

 

Bankacılar gibi sürekli oturmak zorunda olanlar başta kabızlık, dolaşım problemleri ile kas ve iskelet sistemi (boyun, sırt ve bel ağrısı) görülmektedir. Kilo almaya en meyilli gruptur.

NASIL BiR DiYET

Bu meslek grubunda olanlar yemek yerken besinleri iyi çiğnemeye özen göstermelidir. Öğünlerinde sebze çorbası, bol salata, sebze, meyve ve kalsiyum kaynağı marul, muz, tahılları sofralarında bulundurmalıdır. Akşamları yemekten 1-1.5 saat sonra yürümeleri tavsiye edilir.

ÖRNEK DiYET LiSTESi

Kahvaltıya vakit ayırın. Güne 1 adet kuru kayısı ve oda sıcaklığında 2 bardak ılık su ile başlayın. Kahvaltıda 1 dilim tam buğday ekmeği ile 30 gr. beyaz peynir, domates salatalık, 1 katı yumurta ve 3 -4 adet zeytin, yarım greyfurt tüketebilirsiniz. Ya da yulaf ezmesi ve kuru meyvelerle 1 bardak light süt ile bitki çayı içebilirsiniz.

Öğlen mönülerinizde bol yeşillikle hazırlanmış salata, kepekli makarna ya da kepekli ekmeğe beyaz peynirli sandviç, light yoğurt. n Akşam: Izgara tavuk balık et, salata sebze çorbası. n Aralarda: Muz, taze ananas, elma ve bol su içmeleri önerilir.