Krizde İşçi Çıkartmayın!..

İş Dünyası
Şubat ayı itibarıyla yüzde 16,1’e tırmanan işsizlik tartışılmaya devam ederken, ünlü danışmanlık şirketi Deloitte, şirketlere ilginç bir tavsiyede bulundu. "Kriz döneminde istihdama devam.&...
EMOJİLE

Şubat ayı itibarıyla yüzde 16,1’e tırmanan işsizlik tartışılmaya devam ederken, ünlü danışmanlık şirketi Deloitte, şirketlere ilginç bir tavsiyede bulundu.

"Kriz döneminde istihdama devam." diyen danışman firma, böyle zamanlarda işten çıkarmanın şirkete büyük zarar vereceğini öne sürüyor.

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Deloitte, hazırladığı, ‘Krizde Başarının Anahtarı Doğru İnsan Kaynakları Politikalarıdır’ başlıklı çalışmayı kamuoyuna açıkladı. Kriz yönetiminde insan kaynaklarının rolüne dikkat çekilen çalışmada, yetenek yönetimini doğru yapan kuruluşların krizden çok daha iyi ve güçlü bir konumda çıkabildiklerine işaret edildi.

Ekonomik kriz koşullarında pek çok şirketin maliyetleri düşürmek için öncelikle insan kaynakları departmanına yöneldiğine işaret edilen çalışmada, bu durumun yetenekli insan kaynaklarının da işten çıkarılmasının yol açacağı riski taşıdığını kaydetti. Ayrıca altı yıl içinde, nüfusun sadece yüzde 20’lik bir bölümünün işlerin yüzde 60’ını yapacak duruma geleceği belirtilerek, kurumların yetenek yönetimine önem vermeleri gerektiği vurgulandı. Deloitte’a göre, yetenek yönetimini doğru yapan kuruluşlar, krizden çok daha iyi bir konumda çıkacak.

Çalışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortak M.Sait Gözüm, "Bir çok şirket kriz döneminde yeni işe alımları durduruyor. Oysa bu doğru bir strateji değil. Böyle dönemlerde, darboğazdan çıkışı kolaylaştıracak, şirketin geleceğe daha iyi hazırlanmasına yardımcı olacak ve oyunun kaderini değiştirebilecek yetenekler kuruma kazandırılabilir. Kriz döneminde yaşanan düşüşü yönetirken, yükseliş dönemine de şimdiden hazırlanmak gerektiğini unutmamak gerekir." ifadelerini kullandı.