İşsiz Gençlere Stajda Maaş

İş Dünyası
İşsizlik paketi hazırlayan hükümet, lise ve üniversite mezunu 100 bin gencin iş bulmasını kolaylaştırmak için, staj desteği verecek. 6 ay süreli staj için gençlere ayda 337 TL ödenecek.  &nb...
EMOJİLE

İşsizlik paketi hazırlayan hükümet, lise ve üniversite mezunu 100 bin gencin iş bulmasını kolaylaştırmak için, staj desteği verecek. 6 ay süreli staj için gençlere ayda 337 TL ödenecek.   
İşsizlik paketi hazırlayan hükümet, lise ve üniversite mezunu 100 bin gencin iş bulmasını kolaylaştırmak için, staj desteği verecek. 6 ay süreli staj için gençlere ayda 337 TL ödenecek. Bu işin 202 milyonluk maliyeti, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Her 3 stajyerden birinin işinin kalıcı olacağı tahmin ediliyor.
KRİZİN de etkisiyle giderek büyük bir sorun haline gelen işsizlik sorunu yeni bir paketle çözmeyi planlayan hükümet, çalışmalara son şeklini verdi. Son yapılan EKK’ toplantısından çıkan kararlar doğrultusunda işsizlik paketine yeni maddeler eklenirken, bazı maddeler de paketten çıkarıldı. Her 3 gençten birinin işsiz olduğu Türkiye’de, hükümet, lise ve üniversite mezunu gençlerin iş bulmalarını kolaylaştırmak için destek verecek. Bunun için 6 aylık staj süresince, hükümet her bir genç için ayda 337 TL ödeyecek. Böylece 100 bin gencin önü açılacak. Yapılan tahminlere göre, staj görecek 100 bin gençten yaklaşık 3’te biri de kalıcı bir iş bulacak.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) son şekli verilen pakete göre, 100 bin gence sağlanacak bu staj desteğinin maliyeti, toplam 202 milyon TL olacak. Bu maliyet de İşsizlik Sigorta Fonu’ndan karşılanacak. Ekonomi yönetiminin, işsizlik paketine eklediği yeni maddeler şöyle:

30 bin kişi iş bulur
İşgücü Uyum Yönetmeliği’nde değişiklik yapılacak. İŞKUR’un sorumluluğunda, lise ve dengi ile üstü eğitim kurumu mezunlarından 100 bin kişinin işgücü piyasasına ilk girişleri, staj eğitimleri çerçevesinde finanse edilecek. İstihdama etkisi yaklaşık 30 bin kişi olarak hesaplanıyor.
YPK kararıyla hayata geçirilmesi düşünülen bu düzenlemeden DPT, Maliye ve Hazine sorumlu olacak. Yeni istihdam alanları oluşturulması amacıyla DPT’nin kamu yatırım projeleri gözden geçirilerek, emek yoğun projelere öncelik verilecek, bu projelerin hızlanması sağlanacak.

Toplum yararına çalışma
Başta ağaçlandırma ve erozyonun kontrolü projesi çerçevesindeki faaliyetler olmak üzere, çevre düzenlemesi, arazi ıslahı, bakım ve onarım gibi işlerde, okul, hastane vb. kamu kurumlarında kısa süreli geçici istihdam amaçlı Toplum Yararına Çalışma Programları uygulanacak. Bu tedbirin maliyetinin ise 6 aylık süre için kişi başına 6 bin 60 TL olması bekleniyor. Bu paranın da İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanması öngörülüyor.

Girişimcilik eğitimi için 5.5 milyon TL ayrılacak
DEVLET kapısında 500 bin kişiye iş hedefinden vazgeçilirken, mesleki eğitim ve girişimciliği destek amacıyla da bir bütçe oluşturacak. Pakete eklenen, yeni maddelerden birini bu konuya ayıran hükümetin, bu konudaki hazırlığı şöyle: "Bu çalışmayı, İŞKUR, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve KOSGEB birlikte üstlenecek. İŞKUR’un mevcut 100 bin kişiye mesleki eğitim verme hedefine ek olarak 100 bin kişiye daha mesleki eğitim verilecek. 100 bin kişiye 3 ay boyunca ayda 750 TL ödenecek. Bunun toplam maliyeti ise 225 milyon TL olacak. Girişimcilik eğitiminin 5.5 milyon TL bir bütçesi olacak. Böylece toplam finansmanı 230 bin 500 TL olacak."

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/