Önce İş, Sonra Yardım

İş Dünyası
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bünyesindeki Fakir Fukara Fonu’ndan yardım almak için yeni şartlar getirildi. Söz konusu fondan yararlananlar, bundan böyle para, kömür ve gıda ya...
EMOJİLE

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bünyesindeki Fakir Fukara Fonu’ndan yardım almak için yeni şartlar getirildi.

Söz konusu fondan yararlananlar, bundan böyle para, kömür ve gıda yardımının sürmesini için İş Kurumu’na işsizlik kaydı yaptıracak. Kayıt yaptıranlar, yardım almaya devam ederken, kaydı bulunmayanlara verilen maaş, kömür ve gıda kesilecek. Yetkililer, "Bu sayede ‘yan gel yat, devletten yardımı kap’ döneminin bitecek." diyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yardımlardan 3 milyon 948 bin kişi faydalanıyor. Nüfusun yüzde 6`sına denk gelen bu rakama proje bazlı destek verilen 56 bin aile eklenince rakam 4 milyona ulaşıyor. 2 milyon 84 bin aileye ise kömür yardımı yapılıyor.
Devletin benzer şekilde yardımlarda bulunan pek çok kurum ve kuruluşu var. Ancak bunlar arasında eşgüdüm söz konusu değil. Bu çerçevede söz konusu yardımlara çeki düzen verilmesi, sistemin gözden geçirilmesi ve ıslah edilmesi amacıyla Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın üzerinde çalıştığı proje hayata geçirildi. Türkiye İş Kurumu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol yürürlüğe girdi.

İki kurum arasındaki anlaşmayla elektronik sistemler birleştirildi. Artık, her iki kurum birbirlerindeki kayıtlı vatandaşları görebiliyor. Vatandaşlık numarası üzerinden yapılan kayıt sayesinde, devletin herhangi bir kurumunda yardım alan kişi, bir diğerinde de varsa bloke ediliyor. Bir kişinin birden fazla kurum ve kuruluştan yardım almasını önleyen projeyle aynı zamanda Türkiye`nin yoksulluk haritası da çıkarılıyor. Oluşturulan müşterek veri tabanı sayesinde bütün kurumlar kimler yardıma muhtaç, hangi kurumlardan, nereden, nasıl yardım alıyor bütün bu verileri görebiliyor.
Yardımların daha seri ve yaygın bir biçimde yürütülmesini hedefleyen uygulamayla iş arayanlara ileride mesleki eğitimlere katılma şartı getirileceği belirtiliyor. Şu anda yardım alanları iş aramaya zorlayan düzenlemeyle ‘vatandaşa balık yeme yerine balık tutma’ öğretilecek.

5 YILDA 683,7 MİLYON TL YARDIM YAPILDI

* 2003-2008 yılları arasında 683,7 milyon TL gıda yardımı yapıldı. Geçen yıl boyunca yapılan yardım 213,7 milyon liraya ulaştı.

* Yakacak yardımları kapsamında geçen yıl 2 milyon kişiye 1,7 milyon ton kömür dağıtıldı.

* Eski evlerde yaşayan 27 bin 906 muhtaç vatandaşa 40 milyon lira kaynak aktarıldı.

* Bin 966 özürlüye 2,7 milyon lira verildi. Yaşlı, özürlü, kimsesiz ve muhtaç vatandaşlara 1,4 milyon lira sıcak yemek desteği sağlandı.

* İlköğretim ve lisede okuyan fakir öğrencilere geçen yıl 94,9 milyon TL kaynak aktarıldı.

* Şartlı nakit eğitim yardımı kapsamında 2 milyona yakın öğrenciye 294 milyon lira ödendi. Bu paralar çocuklarını okutmak şartıyla annelerin hesabına yatırıldı.

* Şartlı nakit transferi sağlık yardımları kapsamında 1 milyondan fazla bebeğe 118 milyon lira verildi. Söz konusu para, annelere çocuğunu hastanede doğurması ve kontrole getirmesi şartıyla teslim edildi.

* 25 bin 933 özürlü öğrencinin okullara ücretsiz taşınması için 30,3 milyon TL destek sağlandı. İhtiyaç sahibi 692 bin ilköğretim öğrencisine öğle yemeği yedirebilmek için 167 milyon lira harcandı.

* Ailelerin memnuniyetle karşıladığı ücretsiz kitap dağıtımı için 952,6 milyon TL kaynak kullanıldı.

* Sosyal destek projesiyle 113 aileye 65,3 milyon lira kullandırıldı.
 

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/