İşte Kriz Zamanının Gözde Mesleği

İş Dünyası
Türk Barter, özellikle kriz dönemlerinde nakit sıkıntısı çeken işletmeler için çıkış yolu açan barter sistemine broker yetiştirmeye başladı… Türkiye’deki ilk barter şirketi olan Türk Bart...
EMOJİLE

Türk Barter, özellikle kriz dönemlerinde nakit sıkıntısı çeken işletmeler için çıkış yolu açan barter sistemine broker yetiştirmeye başladı…

Türkiye’deki ilk barter şirketi olan Türk Barter, broker yetiştirmeye başladı. Tüm dünyada hayli yaygın bir meslek dalı olan ve bağımsız olarak da yapılabilen Barter Brokerlığı, son dönemlerin en popüler mesleklerinden. Şirketlerin mal ve hizmet alışverişlerini organize eden, projelendiren ve barter sistemi konusunda danışmanlık yapan barter brokerları, tüm dünyada şirketlerin en çok aradığı uzmanların başında geliyor. 

Pazarlama ve satış nosyonuna sahip, üniversitelerin işletme ve iktisat gibi sayısal ağırlıklı fakültelerinden mezun, girişimcilik ve liderlik karakteri güçlü olan ve finansal hareketleri analiz edebilen herkes tüm dünyada oldukça yaygın olan Barter Brokerlığı’na adım atabiliyor. Barter Brokerları zaman içinde tecrübeleri doğrultusunda sektörel bazda ayrılıyor. Yurt dışında da kariyer imkanı sunan Barter Brokerlığı’nda çalışanlar Trade Brokerlığı, Satış Müdürlüğü, Pazarlama Müdürlüğü ve Genel Müdürlük gibi üst seviyelerde görev alabiliyor.

Barter sisteminin gösterdiği sürekli gelişme doğrultusunda brokerlar için sadece barter şirketlerinde istihdam imkanı sunulmadığının altını çizen, Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, “Üye olan şirketler de en az iki Barter Brokerı istihdam edebiliyor. Çünkü Türkiye’de barter anlaşmaları yapan şirketlerin satış ve pazarlama departmanlarında bu sistemi yönetebilecek uzmanlara ihtiyaç var. Ayrıca baktığımızda yurtdışında birçok Barter Brokerı’nın bağımsız çalıştığını görüyoruz. Şu an bize üye 4000’in üzerinde şirket bulunmakta. Bu şirketleri ve sektördeki diğer şirketlerin üye firmalarını düşünürsek bu sayı daha da artacaktır” dedi.

MEDYA, İNŞAAT, TURİZM, SAĞLIK VE TEKSTİL DE İHTİYAÇ ÇOK!
Şu anda eğitimsiz brokerlerin iş yaptığı Barter sektörünü doğru yönde eğittiklerini belirten Şimşek, “Şu an ülkemizde özellikle medya, inşaat, turizm, sağlık ve tekstil gibi sektörlerde ciddi Barter Broker ihtiyacı bulunmakta. Tüm dünyada barter sisteminin gösterdiği gelişimden dolayı kariyerine yeni bir yön vermek isteyen herkesi Türk Barter bünyesinde Barter Broker eğitmeye davet ediyoruz” dedi.

İşte İnsan