Reklam Dünyasının Yeni Fikri

İş Dünyası
İzmir’de üniversite öğrencilerinin yeni kazanç yolu, sırtta taşınan reklamlar… İzmir’de öğrenciler, harçlıklarını çıkarmak için "reklam hamallığı" yapmaya başladı. Sırtları...
EMOJİLE

İzmir’de üniversite öğrencilerinin yeni kazanç yolu, sırtta taşınan reklamlar…

İzmir’de öğrenciler, harçlıklarını çıkarmak için "reklam hamallığı" yapmaya başladı. Sırtlarına astıkları reklam panolarını 4 saat gezdiren öğrenciler, karşılığında 40 lira kazanıyor. Kendi reklamlarını, Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde dolaştıran SunExpress Kurumsal Pazarlama Müdürü Borga Dinçler, "moving board" denen uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını ve diğer illerde de kullanacaklarını söyledi.

Uygulama ajansları tarafından ilk önerildiğinde bu tekniğin oldukça dikkatlerini çektiğini anlatan Dinçler, "Zira açık hava reklamında hedef, kitlenizin geçeceğini düşündüğünüz cadde, kavşak gibi önemli noktalarda yer almaktır. Taşınan reklam ise mesajınızı hedef kitlenizin bulunduğu yere taşıma gibi oldukça etkili bir iletişim şansı veriyor" dedi.

Bu ilginç outdoor uygulamasını ilk olarak İzmir’de Kordon ve Alsancak’ta denediklerini, çok başarılı geri dönüşler aldıklarını anlatan Dinçler, hattâ panoları taşıyanlardan uçak bileti olmak isteyenler olduğunu anlattı. Borga Dinçler, "Bu da çalışmanın, görünürlüğüne ek olarak müşterilerle karşılıklı iletişim ortamı kurulmasına da imkan sağladığını gösterdi" şeklinde konuştu.,

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Belma Fırlar ise teknoloji temelli gelişmekte olan dünyada rekabetin ulaştığı boyutun, günümüz örgütlerini iletişim planlarında değişik uygulamalarla farklılaşmaya yönelttiğini söyledi. Moving board olarak adlandırılan bu açık hava reklam uygulamasının da söz konusu değişim, oluşum ve yenilenmelerin bir sonucu olduğunu ifade eden Doç. Dr. Fırlar, böyle bir gelişmenin ana sebebinin, açık hava reklamcılığının gelişime ve yeniliklere en uygun ortamın sağlanması olduğunu söyledi.

"Reklam hamalı" öğrenciler 4 saat boyunca caddeyi bir baştan bir başa dolaştıklarını ve büyük ilgi gördüklerini anlatıyor.