Yeni Doktorlar Tazminat İstiyor

İş Dünyası
Diplomaları Sağlık Bakanlığı‘na gönderilmediği için ataması yapılamayan Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi mezunları, maddi kayıplarının karşılanması için rektörlüğe başvurdu. Her ay için 3 bin...
EMOJİLE

Diplomaları Sağlık Bakanlığı‘na gönderilmediği için ataması yapılamayan Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi mezunları, maddi kayıplarının karşılanması için rektörlüğe başvurdu. Her ay için 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında maddi kayıpları olduğunu belirten genç doktorlar, manevi zararlarının ise daha büyük olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanlığı, pratisyen hekimlerin zorunlu hizmet atamalarını 11 Eylül’de yaptı. 45 üniversitenin bildirdiği 2 bin 688 yeni mezun, doktor olarak atandı. Ege, Hacettepe (HÜ) ve İstanbul (İÜ) üniversiteleri ise bin 71 mezunun diplomasını bakanlığa göndermedi. Mezunlardan Uğur Kayhan, Yakup Yeğin ve Ekrem Başaran, avukatları Çetin Öker aracılığıyla EÜ Rektörlüğü’ne başvurdu. Mağdur mezunlardan Uğur Kayhan, atamasının yapılmadığı her ay için 3 bin ile 3 bin 500 lira maddi kaybı olduğunu söyledi. Kayhan, "7 Ağustos’ta gönderilmesi gereken diplomaları, ayın 12’sinde gönderdiler. Bize, diplomaları gönderecek memurun izinde olduğu bahanesini ileri sürmüşlerdi. Hem memura izin veriyorlar hem de sorumluluğu ona yüklüyorlar. Buna herkes güler." şeklinde konuştu.