‘Star’ Çalışan Nasıl Keşfedilir?

İş Dünyası
DBE uzmanları İnsan Kaynakları Zirvesi’nde kurum içindeki star çalışanları keşfetmek ve yetiştirmek ile ilgili bir sunum yapacak. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, özellikle ekonomik krizde yöne...
EMOJİLE

DBE uzmanları İnsan Kaynakları Zirvesi’nde kurum içindeki star çalışanları keşfetmek ve yetiştirmek ile ilgili bir sunum yapacak.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, özellikle ekonomik krizde yöneticiler için altın değerinde bir proje olan Star Projesi’ni İnsan Kaynakları Zirvesi’nde katılımcılar ile paylaşacak. DBE Kurumsal Gelişim Merkezi Müdürü Ayşegül Horozoğlu Enkavi ve Endüstri-Örgüt Psikoloğu Burcu Çanacık 15 Nisan tarihinde Lütfi Kırdar Galata Salonu’nda saat 11.20-11.55 arasında yapacakları “Star Değerlendirme, Satış Yetkinliğini Belirleme ve Artırma” sunumunda şirket verimliliği için star elemanlar hakkında bilgi verecekler. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, fuar alanındaki standında İnsan Kaynakları profesyonelleriyle buluşacak.

Kişi performansı kurum performansını da etkiler

Star projesi, satış performansını öngörebilen yetkinlik modeli ve kişilik profilinin oluşturulması ile ortaya çıkıyor. DBE yetkilileri bu yetkinlikleri meydana getiren kritik davranışların tespit edilmesini sağlayan, elde edilen verilerin işe alım, kariyer yönetimi ve gelişim süreçlerinde kullanılması sonucu şirket verimliliğini artıracak tüyolar da verecekler.

Ayşegül Horozoğlu Enkavi konu hakkında, “Özellikle kriz dönemlerinde eleman alırken ya da pozisyon atamalarında risk almak istemeyen şirketlerin tercih ettikleri proje, yöneticilere kılavuzluk ediyor. Bir kurumda belli bir pozisyonda “üstün” performans gösteren çalışanlar olarak tanımlayabileceğimiz “starlar”, ekiplerini bir adım öne taşırlar. Bir kurumda ne kadar çok star var ise, kurumun genel performansı da o kadar yüksek olacaktır” dedi. Kurumların “Keşfet-Yetiştir-Çoğalt” stratejisi ile mevcut kaynaklar ile performanslarını kat kat artırabileceklerini söyleyen Enkavi, “Kurumun kendi starlarını keşfetmesi, yani mevcut çalışanları arasından ‘star’ olacak niteliklere sahip olanları bulabilmesi gerekir. Bunun yanı sıra onlara kişilik özelliklerini en yüksek seviyede gerçekleştirmeleri ve performansa dönüştürmeleri için imkanlar sağlaması da gerekir. İşe alımlarda ‘star’ kriterlerini stratejik olarak adaylarda arayarak starları çoğaltmak mümkün” şeklinde konuştu.

Krizden çıkış için birebir

Zirvedeki sunumlarının şirketler için çok anlamlı olduğuna dikkat çeken Burcu Çanacık “ Star Değerlendirmesinin mantığı ilgili pozisyonda belli bir süredir üstün performansla çalışmakta olan kişilerden yola çıkılarak yetkinliklerin ve kişilik özelliklerinin üzerine veri toplanması fikrinden oluşuyor. “Satış Etkinliğini Artırma” ise projenin hedeflenen sonucu yani doğal olarak artan performans ve dolayısıyla artan şirket verimliliği olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Kurumların kriz döneminde eleman alırken çok risk almak istemediklerine değinen Çanacık “Genel olarak bakıldığında, projenin en büyük katma değeri, satışta üstün performansı öngörebilen ölçülebilir kriterlere ulaşılmasının sağlanmasıdır. Bu da krizde inanılmaz değerli olan pek çok kritik pozisyon için projeyi önemli kılıyor” açıklamasında bulundu.