Türkiye’deki şirketlerle küresel şirketler ölçeğinde yaptığı bir ankete göre, Türkiye’deki şirketler, giderek düzelen ekonomik göstergelerin yarattığı olumlu tablo ışığında prim yerine performansa dayalı ödemeyi tercih edecek.
Regus Business Tracker’ın Türkiye’deki şirketlerle küresel şirketler ölçeğinde yaptığı ankete göre, Türkiye’de şirketler, 2011 yılında performansa dayalı ücretlendirme ile birlikte işletim masraflarını azaltmak, yeni personel istihdamı yaratmak, iş yerini genişletmek, işletme sermayesine yatırım yapmak ve daha fazla seyahat etme olanaklarını artırma yönünde bir yönetim gösterecekler.
Regus’un İcra Başkanı Mark Dixon’a göre, 2011 yılında şirketler büyüme ve global ekonomik gelişme dalgasını sürdürme konusunda ciddi bir kararlılık gösterirken, iş konusunda esnek olmayı reddeden herhangi bir yaklaşıma da gösterilen tolerans giderek azalacak. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerdeki personelin gelir artışına ölçülebilir bir katkı sağlaması, 2011 yılında şirketlerin en fazla tercih edecekleri ödüllendirme olacak. Performansa dayalı ödemenin, global iş dünyasında da giderek bir standart haline geldiğini belirten Dixon, şunları kaydetti:
”Bu araştırma, iş dünyasının performansa dayalı ödeme yapmasını daha fazla tercih edeceğini ortaya koymaktadır. Bu eğilimin yalnızca satış ekipleriyle sınırlı kalmaması, üretim, müşteri hizmetleri veya idari işlerde çalışan kişileri de kapsaması beklenmektedir. Çalışanların uygun şekilde teşvik edilmesi için çoğu zaman genel şirket performansına dayalı akıllı ölçüler oluşturulmakta ve uygulanmaktadır. Ölçme sistemleri adil olduğu sürece, çalışanlar bu tür sistemlerin uygulanması konusunda istekli görünmektedir.”
Ankete göre, Türk şirketleri ile küresel şirketler, 2011 Yılı Yönetim Çözümleri olarak masrafları azaltma, personel istihdam yaratma, iş yerini genişletme, işletme sermayesine yatırım yapma, daha fazla seyahat etme ve performansa dayalı ödemeyi daha yaygın hale getirmeyi hedefliyor.
AA