Gençler “Mesleğini Seçiyor”

İş Dünyası
Projenin temel amacı yanlış meslek seçiminin önlenmesi ve gençlerin mutlu bir iş hayatına kavuşması. Bayrampaşa Kent Konseyi ve Bayrampaşa Gençlik Meclisi’nden gelen talepler bu projenin ortaya ...
EMOJİLE

Projenin temel amacı yanlış meslek seçiminin önlenmesi ve gençlerin mutlu bir iş hayatına kavuşması. Bayrampaşa Kent Konseyi ve Bayrampaşa Gençlik Meclisi’nden gelen talepler bu projenin ortaya çıkmasını sağladı. Projenin hedef kitlesi lise birinci sınıfı bitirecek ve alan seçimi yapacak öğrencileri kapsıyor.

ÖĞRENCİLER SEÇTİKLERİ MESLEKTE STAJ YAPACAKLAR

Öğrencilere meslekler konusunda genel olarak verilecek olan bilgilendirme konferansından sonra konusunda yetkin ve piyasada çeşitli dallarda başarılar elde etmiş meslek erbapları çalıştıkları iş kolları hakkında bilgiler aktaracak. Daha sonra seçilen bu öğrenciler ilgilendikleri meslekler konusunda piyasada 3 gün boyunca staj yaparak yerinde ve yaşayarak mesleği öğrenmiş olacak. Ayrıca öğrencilere bilgi ve vermek ve yönlendirme de bulunmak amacıyla bir istihdam uzmanı da öğrencilerle beraber olacak.

PROJE İLGİLİ YERLERE DAĞITILACAK

Projenin tamamlanmasının ardından bir proje dergisi ve CD’si de hazırlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullar, dershaneler ve diğer eğitim kurumlarıyla, kütüphaneler ve ilgili üniversite bölümlerine gönderilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “İşsizliğin toplum düzenine getirdiği sorunun ve yükün bilincindeyiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın iş sorununun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Bu projemizde gençlerin meslekleri tam olarak tanımamaları nedeniyle kişisel özellikleri ve yeteneklerine uymayan ve uzun vadede genç işsizliğini tetikleyen yanlış meslek seçimini önlemek en önemli amacımızdır. Piyasadaki işlerde staj yapmanın aynı zamanda gençlerin özgüven kazanımına da sahip olacağına inanıyoruz. Bu konuda gösterilen emekleri dolayısıyla proje ekibimize de teşekkür ediyorum ve istihdama yönelik her tür fikre ve projeye açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.