İşte memura yeni zam teklifi

İş Dünyası
4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin son gününde Hükümet teklifini 2012 için yüzde 3.5 + yüzde 3.5 seviyesine yüksetti. Memur – Sen Başkanı Ahmet Gündo...
EMOJİLE

4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin son gününde Hükümet teklifini 2012 için yüzde 3.5 + yüzde 3.5 seviyesine yüksetti.

Memur – Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, memura yapılan yüzde 3.5 + 3.5 teklifle ilgili olarak;

"Yapılan teklif cılız bir teklif. Yüzdelik zam boyutuyla sadece 2012’ye yönelik tek kalemde 0.5 + 0.5. Teklifimizi gözden geçirmeyeceğiz. Öğretmen, öğretim üyesine yönelik de bir ek ödeme yok. Orta vadeli planlar hala konuşuluyor. Harçlara ve vergilere 2012 için belirlediği yeniden değerleme oranı yüzde 10.26. Kredi derecelendirme kuruluşunun yalan söylediğini söylüyor hükümet. Ama kredi kuruluşunun söylediği cümleleri doğrular gibi söylüyor bu teklif. Mağduriyeti giderecek bir teklif yok.  Bu teklife karşı masaya sunduğumz yüzde 16’lık zam, bu kalemlerin hiç biriyle ilgili yeniden bir değerlendirme yapmayacağız. Çünkü bu teklif yeniden değerlendirme yapacağımız bir teklif değil."

Habertürk