1071 kadın iş hayatına atılıyor

İş Dünyası
1071 kadının kendi işini kurmasını sağlayacak dev projenin açılış programına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Aladdin Yüksel, Büyükşe...
EMOJİLE

1071 kadının kendi işini kurmasını sağlayacak dev projenin açılış programına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Aladdin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve projeyi himayesine alarak destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

“Eğitime katılacak hanım kardeşlerimiz yeni bir hayata başlayacak. 1071 girişimci kadınımızın sertifikalarını almasını ve sunacakları güzel projelerle, 30 bin lira hibe,70 bin lira kredi desteği almalarını ve ekonomiye katılmalarını gönülden istiyorum”diyerek bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Türkiye tarihinde kadınların hep ön planda yer aldığını, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında, Mehmetçikler kadar efsaneleşen kadın kahramanların da rolünün olduğunu,hükümetin, cumhuriyetinin kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023 için koyduğu hedefe ulaşma yolunda herkesin çok çalışması gerektiğini anlatarak şöyle devam etti:

“Tüm kadınlar, ekonomimizin, siyasetin, yaşamın her alanında var olurlarsa, çok farklı bir büyümeyi başlatırız. Kadınların eşlerinin ya da devletin eline bakmaktansa, kendi işlerini kurması sağlıklı olandır. Projeyi çok önemli buluyorum. Alacakları eğitim ile, sunacakları güzel projeler ile kendi işlerini kuracaklarına inanıyorum. Siz burada bir misyon kuruyorsunuz.Başarırsanız diğer kadınlar da bundan etkilenecek. 1071 ruhu ile bunu başaracağınıza inanıyorum.”

Kadınların oranı yüzde 30 arttı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de,kadınların ekonomi, siyaset ve sivil toplum çalışmalarında daha aktif olması için gayret gösterdiklerini,kadınları sadece işçi olarak değil, işveren olarak da görmek istediklerini ifade ederek “Girişimcilikte iki problemimiz vardı: Nasıl girişimci olacağını bilememek ve yeterli sermayeye sahip olmamak. 1071 kadın girişimci projesi ile problemlere çözüm sağlıyoruz.Burada bulunan girişimci kadınlar… Eğitiminizi alın, projenizi sunun, hibe ve kredinizi alın”derken,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise"Hiçbir şey tesadüf değil, hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Son 10 yılda Baba Beni Okula Gönder kampanyasıyla üniversiteye giden kızlarımızın oranını artırdık.Ana kademelerde kadınlarımızın oranını yüzde 30 artırdık. Siyasette, ekonomide, yönetimde de kadınlarımızın sayısı artsın istiyoruz. ‘O da biz kadınlarda var’ diyoruz” şeklinde konuştu.

İş yeri sahibi olacak

Toplumun en önemli değeri ailenin yapı taşının kadının olduğunu,sadece aile içindeki değil, toplum hayatının her alanındaki statüsünün yükselmesi ile sağlıklı ve güvenli toplum yapısına ulaşılacağına işaret eden Başkan Ak, “Kadını yüceltmek demek, birçok şeyin yanı sıra,onların kendi işlerinin yöneticileri olmasını sağlamak demektir. Kimse kendisine inanmazken, Hz. Muhammed’e güvenen Hz. Hatice’nin, şehit olmak üzere gittiğini bile bile, Çanakkale cehennemine oğlunu kına yakarak gönderebilen Çankırılı Ayşe’nin, vatanı için cepheye koşarak giden Nene Hatun’un, Halepçe’de evladının üzerine kapaklanan nice isimsiz kahraman annelerin çocuklarıyız. 1071 kadınımızın iş yeri sahibi olmasını sağlayacak bu proje ile sosyal hayata ve çalışma hayatına girmekten çekinen kardeşlerimize, ülkenin ve ekonominin gerçek sahibi olduklarını hatırlatan destekler vereceğiz. Girişimcilik eğitimi ile kadınların kendi potansiyellerini anlamalarına yardımcı olacağız” dedi.

TOBB ETÜ, KOSGEB ve Keçiören Belediyesi  işbirliği

Keçiören TOGEM,TOBB ETÜ, KOSGEB ve Keçiören Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek projede konuşan, KOSGEB Başkanı Kaplan da,ülkelerin gelişmişliğinin girişimci sayısıyla ölçüldüğünü ifade ederken,TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, 1071 kadına Ağustos ayına kadar girişimcilik eğitimi verileceğini, eğitim sonunda sertifika alan kadınların kredi desteğine hak kazanacaklarını söyledi.Alan eli veren el yapmak için yola çalıştıklarını anlatan TOGEM Keçiören Koordinatörü Ayten Aydın da, “ ‘Acaba 1071’i bulabilir miyiz?’ derken, neredeyse 2 bini bulan girişimci kadınımız oldu.” dedi.Başkan Ak’ın, Emine Erdoğan’a, KEÇMEK kursiyerleri tarafından yapılan tablo hediye takdiminden sonra, tören sona erdi.