Bu sözcükler CV’nizde olmasın!

İş Dünyası
Kadın&Kadın com’da yer alan habere göre, bu sözcükleri özgeçmişinizden atın ve daha yaratıcı, daha özgün bir CV oluşturun. Sorumluluk sahibi Bu, özgeçmişinizden çıkartmanız gereken ilk sözcü...
EMOJİLE

Kadın&Kadın com’da yer alan habere göre, bu sözcükleri özgeçmişinizden atın ve daha yaratıcı, daha özgün bir CV oluşturun.

Sorumluluk sahibi

Bu, özgeçmişinizden çıkartmanız gereken ilk sözcüktür. Bu sözcükten sonra genellikle uzun ve sıkıcı bir liste devam eder. Özgeçmişinizde tekrar tekrar bu kalıbı kullanmak yerine önceki işinizdeki rolünüzü tarif edin. Bir ekibi mi idare ediyordunuz? Araştırma ve analitik raporlama mı yapıyordunuz? Klişe sözcüklerden kaçının ve eski pozisyonunuzu ilgi çekici bir şekilde anlatın.

Takım oyuncusu

Bu da özgeçmişlerde okunmaktan bıkkınlık veren bir kalıptır, üstelik çoğu zaman doğruluk payı içermez. Hangi işte çalışıyor olursanız olun zaten bir takımın parçası olarak çalışacaksınız. Bu nedenle işverenler sizin bir ekiple uyum içinde çalışabileceğinizi tahmin ederler. Eğer bir takım içinde çalışma deneyiminiz varsa bunu ”takım oyuncusu’’ yerine ”işbirlikçi olmak’’ şeklinde belirtebilirsiniz.

Deneyimli

Bu sözcük hiçbir yaratıcılık belirtisi göstermez ve sizi diğerlerinden farklı kılmaz. Bu şekilde belirtmek yerine çalışma sürecinizi tam tarihlerle ve deneyimlerle, başardıklarınızla ve kariyerinizin diğer önemli noktalarıyla anlatırsanız çok daha dikkat çekici bir özgeçmişiniz olacaktır.

Hedef odaklı

Eğer gerçekten de hedef odaklıysanız bunu, başardıklarınızı anlatarak tarif edin. İşverenler, klasik sözcüklerdense gerçekleri duymak isterler.

Motive

Bir şirkete görüşmeye gittiyseniz zaten sizi motive biri olarak kabul edeceklerdir. Bu sözcüğü CV’nizdençıkartın ve onlara ne kadar motive olduğunuzu hareketlerinizle gösterin. İş görüşmenizde neşeli, canlı ve kendinize güvenli olun.

Yaratıcı

Pek çok insan bunu, ne anlama geldiğini tam olarak bilmedikleri halde CV’lerine yazıyorlar. Peki siz, gerçekten de gelenekselin dışında bir düşünce yapısına mı sahipsiniz? Bu sözcüğü, başka, daha yaratıcı bir şeyle değiştirin ve özgeçmişinizi klasiğin dışında bir şekilde hazırlayın. Bu zaten sizin ne kadar yaratıcı olduğunuzu gösterecektir.

İstenildiği taktirde referanslar verilecektir

Bu notu, işverenler, görmek istemezler. Hatta bazıları bunu okuyunca alınganlık bile yapabilirler. İşverenler, sizden referans istiyorlarsa, sizi arayacak kadar akıllıdırlar, bu not, sadece yer kaplayacaktır. Bu bölgeye klasik bir not düşeceğinize özgeçmişinizi geçmiş başarılarınızla doldurun.

Hedef

Bu, silmeniz gereken bir sözcük değil, bir bölümdür. Cv’nizin başlangıç kısmı işverenin dikkatini çekiyor olmalıdır ve siz zaten bu iş sizin hedefinize uyduğu için başvuruyorsunuz

Organize

”Motive” ‘ye benzer bir sözcük olan ”organize” ‘yi de özgeçmişinizden çıkartın. Özgeçmişinizi bir önyazıile vereceğiniz zaman, zaten organize bir insan değilseniz, bu belli olacaktır. Görüşmeye zamanında gidemez ve doğru giyime, malzemelere sahip olmazsanız organize bir insan olmadığınız anlaşılacaktır. Organize biri çok kolay farkedilebilir, bu sözcüğü yazmanıza gerek yok, kendinizi ispat etmeniz yeterli olacaktır.