3 meslek için teorik ve uygulamalı sınav yapılıyor……

İş Dünyası
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) kuruluşu Türkiye Mesleki Yeterlilik Merkezi (TÜRKİYE MYM), yarın (15.6.2016) mesleki yeterlilik belge zorunluluğu getirilen 3 meslek...
EMOJİLE

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) kuruluşu Türkiye Mesleki Yeterlilik Merkezi (TÜRKİYE MYM), yarın (15.6.2016) mesleki yeterlilik belge zorunluluğu getirilen 3 meslek için, hem teorik, hem de uygulamalı sınav düzenledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılarak inceleme yapacağı sınavlar, yarın saat

11.00’de, Ankara Sincan’daki Türkiye Eğitim Şantiyesi’nde (ASO 1.Organize Sanayi Bölgesi,Hazar Cad. no:7 / Sincan) yapılacak. 

Hem teorik, hem de uygulama olacak

Sınavlara, hem yeni adaylar, hem de daha önce başarısız olup 2. kez sınav hakkını kullanacak adaylar katılacak. Sınavlar, hem teorik, hem de uygulama sınavı şeklinde düzenlendi.Sınavları yapılacak meslek türleri şunlar: Ahşap Kalıpçı / seviye 3 / teorik, mülakat ve uygulama sınavı, Duvarcı / seviye 3 / teorik ve uygulama sınavı ve İskele Kurulum Elemanı / seviye 3 / teorik ve uygulama sınavı.

Şimdilik 40 meslekte zorunlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra, basın mensuplarının da yakından izleyeceği sınavlarda başarısız olanlar, bu mesleklerde çalışamayacak.Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen 40 mesleğe ilişkin Tebliğ, 25.5.2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete’de  yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Belirtilen bu 3 meslek de,bunlar arasında yer alıyor. 

Belgesiz çalıştırılan  eleman için, 500 Türk Lirası ceza var  

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen Tebliğin 3 üncü maddesine ilişkin denetimler, iş müfettişlerince yapılıyor. Bu Tebliğ hükümlerine aykırı davranan işveren veya işveren vekillerine, Çalışma ve İş Kurumu il müdürü tarafından, her bir çalışan için beş yüz Türk Lirası idari para cezası veriliyor.Tebliğ hükümlerine göre de,verilen idari para cezalarının, tebligattan itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekiyor.