İstanbul’da Caz Zirvesi

Albümler
 Zengin konser programı, atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch’lar ve Kampüste Caz konserlerinin yer aldığı 21. Akbank Caz Festivali Avrupa’nın önde gelen kontrbasçıl...
EMOJİLE

 Zengin konser programı, atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch’lar ve Kampüste Caz konserlerinin yer aldığı 21. Akbank Caz Festivali Avrupa’nın önde gelen kontrbasçılarından biri olan ve 2008 yılında Fransa’nın Academie de Jazz ödüllerinde yılın müzisyeni seçilen Arild Andersen’in 13 Ekim 2011, Perşembe günü Cemal Reşit Rey’de gerçekleştireceği açılış konseriyle başladı.

TÜRK CAZININ YILDIZLARI

Türk Caz müziğinin en saygın ve önemli trompet sanatçılarından biri olarak kabul edilen İmer Demirer”Kampüste Caz” konserleri serisiyle gençlerle bir araya gelecek.
Uzun yıllar Paris’te solist olarak çeşitli oda müziği toplulukları ile çalışan ve başarılı yorumculuğu ile adından söz ettiren çello sanatçısı Sedef Erçetin ve usta caz müzisyeni Kerem Görsev “Chamber Jazz” projesi ile 20 Ekim 2011, Perşembe günü saat: 21.00’de The Seed sahnesinde olacak.
New York basını tarafından "küresel bir müzik kaşifi" olarak tanımlanan saksafon ustası İlhan Erşahin, caz geleneğinden yola çıkarak, elektronika, hip-hop, groove gibi güncel türlere yer vermiş olduğu projesi İlhan Erşahin’s Love Trio featuring Arto Tunçboyacıyan ile 14 Ekim 2011, Cuma günü saat: 22.30 ve 24.00’de Babylon’da.

CAZIN YENİ KUŞAĞI

Yeni nesil cazın en yetenekli müzisyenleri arasında gösterilen Vijay Iyer,Festivalkapsamındatrio’suyla beraber 18 Ekim 2011, Salı günü saat: 21.30’da Babylon sahnesinde olacak. 2010 yılında “en iyi enstrümantal caz albümü” kategorisinde Grammy’e aday gösterilen Vijay Iyer’a davulda Marcus Gilmore ve basgitarda ise Stephen Crump eşlik edecek.
Funky jazz’ı hip hop ile birleştirerek dinleyiciye eğlenceli bir “deneyim” sunan Robert Glasper Experiment farklı performansıyla 20 Ekim 2011, Perşembe günü saat: 22.30’da Babylon’da sahne alacak.
Başarılı kontrbas sanatçısı Ozan Musluoğlu, 21 Ekim 2011, Cuma akşamı saat: 21.00’de Nardis sahnesinde, tenor saksafonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner ve davulda Ferit Odman´dan oluşan bir kadroyla yeni albümü “40th Day”i seslendirecek.
Türkiye’nin en yaratıcı bas gitaristlerinden biri olan Alp Ersönmez, usta müzisyenlerden oluşan bir kadro ile "Yazısız" albümünü ”Kampüs’te Caz” konserleri kapsamında seslendiriyor olacak.

CAZ MÜZİĞİNİN ÖNE ÇIKAN KADIN SESLERİ

21. Akbank Caz Festivali’nin takipçileri festival boyunca ZAZ, Azam Ali, Carmen Souza ve Esra Dalfidan’ın aralarında yer aldığı pek çok kadın müzisyenin performanslarını da izleme fırsatı bulacak.

Fransa’nın dünyaca ünlü iki yıldızı Fréhel ve Edith Piaf’ı hatırlatan buğulu sesi ve bestelediği şarkılarla, 2010 yılında Avrupa’da “En Beğenilen Fransız Şarkıcı” ünvanını alanZAZ, Festival kapsamında 22 Ekim 2011, Cumartesi günü saat: 20.30’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 23 Ekim 2011, Pazar günüsaat: 20.30’da ise İzmir’de İzmir Arena’da unutulmaz iki konser verecek.
Doğu mistisizmi ile buluşan müziğiyle, günümüzün en özgün müzisyenleri arasında gösterilen Azam Ali & Niyaz, Festival kapsamında 22 Ekim 2011, Cumartesi günü saat: 18.00’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahne alacak.
Afrika kültürel müziğini, Batuke ve Morna gibi Cape Verde ritimleriyle birleştiren Carmen Souza, Afro-Latin, dünya müziği ve caz arasında gidip gelen renkli çizgisi ve şiirsel performansıyla 19 Ekim 2011, Çarşamba günü saat: 21.30’da Babylon’da gerçekleştireceği konseriyle 21. Akbank Caz Festivali’ne farklı bir soluk getirecek.

Geleneksel Türk ve Azeri parçalarını caz arajmanları ile yorumlayanEsra Dalfidan’nın ve topluluğuFidan, 22 Ekim 2011 Cumartesi günü saat: 19.00’da Akbank Sanat’ta olacak.

CAZIN UZANTILARI

Mark Helias’ın kontrbasta, Gerry Hemingway’in davullarda ve Ray Anderson’ın trombonda yer aldığı BassDrumBone, birbirinden çok farklı 3 müzisyenin olağanüstü bir uyum içinde sıra dışı performanslara imza attığı bir topluluk. Konser performanslarıyla büyük beğeni toplayan üçlü 16 Ekim 2011, Pazar günü saat: 20.00’de Babylon sahnesine konuk olacak.

KEŞİF

Norveç’in son dönemde yetiştirdiği en önemli soprano saksafon ustalarından biri olan Frøy Aagre, 21. Akbank Caz Festivali kapsamında 15 Ekim 2011, Cumartesi günü saat: 19.00’da Akbank Sanat sahnesine konuk olacak.
Arap, Anadolu ve Balkan ezgilerini canlı elektronik altyapılarla harmanlayan, 2010 yılında yayınladıkları “Beyond Babylon” adlı ilk albümleriyle “Mixed World Magazine” tarafından “En İyi World Müzik Albümü” ödülüne layık görülen Arifa, övgü dolu performanslarından bir yenisini daha 21 Ekim 2011, Cuma günü saat: 19.00 Akbank Sanat’ta gerçekleştiriyor olacak.
Zither, kalimba gibi enstrümanları tek başına çaldığı performansları ve kendi sesi ile yaptığı deneylerle ünlenenNorveç cazının yeni yıldızlarından Mari Kvien Brunvoll 20 Ekim 2011, Perşembe günü saat: 19.00 Akbank Sanat’ta.

PANEL VE ATÖLYELER

Akbank 21.Caz Festivalikapsamında Akbank Sanat, Santral İstanbul ve Atölye Danspek çok farklı panel ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

Panel: "Radyoda Caz Çalıyor" 14 Ekim 2011, Cuma saat: 19.00
Katılımcılar: Feridun Ertaşkan (Moderatör ), Sevin Okyay, Murat Beşer, Cenk Akyol, Tunçel Gülsoy, Okan Aydın.

Panel: “Caz Müziğinde Kadın” 15 Ekim 2011, Cumartesi saat: 14.00 Katılımcılar: Tunçel Gülsoy (Moderatör) Nilüfer Verdi, Ayşe Tütüncü, Ayşegül Yeşilnil, Jülide Özçelik, Leyla Diana Gücük.

Panel ve Atölye: “Caz Ritmi” (İstanbul Zilleri) 22 Ekim 2011, Cumartesi saat: 14.00
Katılımcılar: Cengiz Baysal, Ferit Odman, Güven Erkin Erkal ve Burak Ersöz.

Atölye: Ezo Sunal Çocuk Atölyesi – “Çocuklarla Caz” 15 / 22 Ekim Cumartesi, 15:00