Agah’ın Yeni Eseri Ehl-i Beyt Sevgisi Üzerine…

Albümler
Tasavvuf müziğine yıllarca besteci ve yorumcu kimliğiyle emek veren Agâh’ın içinde bulunduğumuz Muharrem ayına özel single çalışması, Moral Prodüksiyon’dan çıktı. Ehl-i Beyt sevgisi ...
EMOJİLE

Tasavvuf müziğine yıllarca besteci ve yorumcu kimliğiyle emek veren Agâh’ın içinde bulunduğumuz Muharrem ayına özel single çalışması, Moral Prodüksiyon’dan çıktı.

Ehl-i Beyt sevgisi üzerine kurgulanmış "Gül Goncaları" ismini taşıyan single Türkçe ve Arapça iki eserden oluşuyor.

İlk eser, Kâhyazâde Ârif’in, Ehl-i Beyt sevgisini, "Kurretü’l ayn-ı Habibi Kibriyasın ya Huseyn, Gonca-i gülşen saray-ı Mustafasın ya Huseyn" şeklinde mısralara döktüğü, Hacı Ârif Bey’in de aynı derin muhabbetle bestelediği Kurretü’l Ayn (Göz Nuru) ismini taşıyor. Agâh’ın yorumuyla kalpleri titreten eser, Ehl-i Beyt muhabbetiyle insanı derinden sarıyor.

İkinci eser ise; "Ey Fatıma, ey Zehra, ey kıymetlilerin, nurluların annesi / İsmin kalbimizde derinde saklı, sevinç ve huzur içinde ol / Bizler de senden rızanı diliyoruz" sözleriyle adeta duaları arşa ulaştıran içli bir yakarış… Beste ve güftesi anonim olan Ya Ümmü’l Hasen (Ey Hasan’ın Annesi) isimli ilahi de, sanatçı Agâh’ın icrasıyla bizleri ulvi bir iklime taşıyor.

Agâh: "Bu eserler matem ayında yaşadığımız hüzn-ü kederin tezahürü"

Tasavvuf müziği sanatçısı Agâh, "Gül Goncaları" isimli çalışması ile ilgili şunları söylüyor. "Hz. Peygamber (S.A.V)’in Mü’minlere vasiyet ettiği Ehl-i Beyt’inden, gözünün nuru, gül goncası torunlarından Hz. Hüseyin’in, Yezit ve askerlerince 10 Muharrem 61 yılında, acımasızca şehit edildiği Kerbela olayı, sadece İslam tarihinin değil, belki de insanlık tarihinin en acı vakıalarından biridir. Bu sebeple ‘matem ayı’ da dediğimiz bu ayda yaşadığımız hüzn-ü kederin tezahürü olarak bu iki eseri dinleyicilerimizle paylaşmak istedik."

AGÂH: 

Uzun yıllar Hafız-ı Kurra Merhum İsmail Biçer’den feyiz alan tasavvuf müziği sanatçısı Agâh’ın 1995 ve 1996 yıllarında Kur’an-ı Kerim kıraatinde Türkiye birincilikleri bulunuyor.

2002 yılına kadar Bursa Uludağ Üniversitesi’nde lisans eğitimine devam eden Agâh, aynı zamanda Bursa Belediye Konservatuarı’nda ve Kültür Bakanlığı Klasik Türk Musikisi Korosu’nda Türk Sanat Müziği eğitimi ve ud icrasına devam etti.

Bu tarihten sonra çalışmalarını İstanbul’da sürdüren, yurtiçi ve yurtdışında birçok orkestrada solist ve udi olarak görev yapan sanatçının, 2010 yılında çıkan “Yalancı Dünya” ve 2011 yılında Moral Prodüksiyon’dan yayınlanan “El Meded” isimli iki albümü bulunuyor.

Kendine ait 60’tan fazla bestesi olan sanatçı, tasavvuf sevgisini çalışmalarına derinlemesine yansıtarak, “Gül Goncaları” isimli single çalışmasıyla tasavvuf müziği sevenlere bir kez daha “merhaba” diyor.
İletişim İçin:

Moral Prodüksiyon / Ramazan GÜRDAL

0212 551 32 25 – 0555 823 74 01 – moralproduksiyon@gmail.com