“Aşkın Gözyaşları” ustalık dönemi albümüm

Albümler
Gizem Gül’ün röportajı Anadolu Rock müziğinin usta isimlerinden Murat Göğebakan, uzun bir aradan sonra ‘Aşkın Gözyaşları’ albümü ile yeniden karşımızda. Umre yolculuğunda yaptığı ...
EMOJİLE

Gizem Gül’ün röportajı

Anadolu Rock müziğinin usta isimlerinden Murat Göğebakan, uzun bir aradan sonra ‘Aşkın Gözyaşları’ albümü ile yeniden karşımızda. Umre yolculuğunda yaptığı ‘Vurgunum’ şarkısı da şimdiden ‘Ay Yüzlüm’, ‘Ben Sana Aşık Oldum’ gibi unutulmaz şarkıların yanında yerini almış görünüyor. Sağlık durumu da gayet iyi olan Murat Göğebakan, kanser hastalığını nasıl yendiğini de şu sözleriyle açıklıyor: "Eğer inancının kökleri sağlamsa ve sen mutlak teslim olmuşsan ona, üstüne birde hala inatla dik durabiliyorsan, hastalık yoktur, hasta vardır. Ve ben hasta değildim."

Müzik kariyerindeki 10. albümünü müzikseverlerle buluşturan Göğebakan, 9 parçanın yer aldığı "Aşkın Gözyaşları" isimli albümde, "Kapına kırmızı bir gül bıraktım", "Unutulan" ve Ferdi Tayfur’a ait "Ayrılacağım" gibi bir döneme damgasını vurmuş şarkıları da seslendirdi.

Murat Göğebakan’ın Vurgunum şarkısının videosu için tıklayın!

‘Aşkın Gözyaşları’ albümünüz yeni çıktı. Bize biraz albümden bahsedebilir misiniz?

Geçen 7 Mayıs’da çalışmalarına başladık. Demo çalışması 150  eserden oluştu. 3 ayrı demo çalışması yapıldı. Eserler yavaş yavaş toplanıp, daha sonra Ahmet Koç’la buluşulup profesyonel kayıtlara başlandı. 10 eser olarak hazırlandı. Albümde 9 eser var. 1 tanesinin formatı uymadığından dolayı geri çekildi.

Albümle ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Dinleyen herkes tarafından albüm çok beğenildi. Gittiğimiz programlar olsun, radyolar olsun ve sevenlerim olsun aldığım tepkiler hep çok güzeldi. Albümde herkesin kendisinden bir şeyler bulduğu bir şarkı mutlaka var.  Dinleyenleri bir yerlere sürükledi bu şarkılar. Tabii bu da beni ve ekip arkadaşlarımı çok mutlu etti.

Albümde yer alan ‘Vurgunum’ şarkısı ön plana çıktı. Bu şarkıyı Umre’ye giderken Mekke yolunda yazdınız. Peki ‘Vurgunum’ nasıl bir duygu yoğunluğunda ortaya çıktı?

Tek bir duygu vardı orada.  Ve O’nadır..

 
Bu albümünüzü diğer albümlerden farklı bir yere koyabilir miyiz? Sanki çok farklı hissi duygularla hazırlanmış bir çalışma… Sizin bu konuda nasıl bir değerlendirmeniz olabilir?

“Ben Sana Aşık Oldum” çıraklık dönemi, “Ay Yüzlüm” kalfalık, “Aşkın Gözyaşları” ustalık dönemi albümüm oldu benim. Öyle değerlendiriyorum yani…

Manevi anlamda duygularınızın yoğunlaşmış olmasını, Umre’ye gitmenizi, ‘her hayırda bir şer vardır’ düşüncesiyle bağdaştırıp geçirdiğiniz hastalığın bunda bir etkisinin olabileceğini söylemek doğru olur mu?

Olabilir doğrudur… Her şerde bir hayır, her hayırda da bir şer vardır zaten.. Umre’ye daha öncede gitmeyi düşünüyordum. Nasip o zamanaymış..

Albümde yeni şarkıların yanı sıra ‘Kapına Kırmızı Bir Gül Bıraktım’, ‘Unutulan’ ve ‘Ayrılacağım’ gibi bir dönem çok sevilmiş şarkılara da yer vermişsiniz. Bu fikir nereden aklınıza geldi?

Bu fikir tabii ki, ekip çalışmasının neticesinde çıktı. Yaptığımız toplantılarda bir konsept belirleme fikri çıkınca, en hit olmuş ve en sevilen, hala dinlenince insanları bir yerlere sürükleyen bu şarkıları seçtik. Yani yaptığımız bu albüm tamamıyla bir ekip çalışması oldu.

Albümünüz sevenlerinizle buluştu, bundan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz? Konserler olacak mı?

Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şu an albümün tanıtım çalışması devam ettiği için, albümü taşıyabileceğimiz en üst seviyeye taşımak için mücadele ediyoruz. Mayıs ayının ikinci dönemi gibi de konser çalışmalarımıza başlıyoruz.

Bildiğim kadarıyla bir kitap yazma düşünceniz var, hayatınızı kitaplaştırmak istiyormuşsunuz. Bu hayalinizi ne zaman gerçekleştireceksiniz?

Biyografik bir roman yazmayı düşünüyorum. Zaten böyle bir teklif ısrarla var. Büyük bir ihtimalle kasım ayı gibi kitap sizlerle buluşacak.

Geçtiğimiz hafta Kanser haftasıydı ve siz de kanseri yendiniz? Kanserle mücadele ederken nasıl bir süreçten geçtiniz? Bize biraz bundan bahsedebilir misiniz? Şimdi sağlığınız nasıl?

Öncelikle sağlığım Allah’a binlerce şükürler olsun çok iyi..   Evet doğru.. Zor bir süreçten geçirdim. İlaç bir yere kadar. Ama inanç her yere kadar… Eğer inancının kökleri sağlamsa ve sen mutlak teslim olmuşsan ona,  üstüne birde hala inatla dik durabiliyorsan, hastalık yoktur, hasta vardır. Ve ben hasta değildim. 

Sizin müziğe nasıl bir tutkuyla bağlı olduğunuzu biliyoruz. Peki bu tutkunuz hastalığınızla mücadele ederken size nasıl bir katkı sağladı?

Daha fazla çalışmamı sağladı. Daha fazla sarılmamı sağladı… Daha..Daha..Dahaydı hepsi…

Kanserle mücadele ettiniz ve bu mücadele sonunda kanseri yendiniz. Bu hayata bakış açınızı nasıl değiştirdi?

Kanserle mücadele ederken hayatımda birçok şey değişti dersem yalan söylemiş olurum. Ama bir şey değişti. Ben insanlara daha ne yapabiliyorum. Biz bunun adına “SEVGİ” dedik.

Kanserle mücadele eden hastalara ne tür tavsiyeleriniz olabilir? Bu süreçte yapılması gereken en önemli şey sizce nedir?

Aslında ben bu sorunun cevabını biraz önce vermiştim. Ama yine söylemem gerekiyorsa “TESLİMİYETTİR”..  ALLAH ’tır. Ondan geldik, ona döndük… O zaman sorun yok.

on5yirmi5