Grup Yürüyüş’ten yeni albüm

Albümler
Grup Yürüyüş’ün üçüncü albümü “Hurriyya” çıktı. Ortadoğu’daki halk ayaklanmalarının yoğun olarak konu edildiği Hurriyya, iddialı şarkılar içeriyor. 2005’te “Umuda Y...
EMOJİLE

Grup Yürüyüş’ün üçüncü albümü “Hurriyya” çıktı. Ortadoğu’daki halk ayaklanmalarının yoğun olarak konu edildiği Hurriyya, iddialı şarkılar içeriyor.

2005’te “Umuda Yürüyüş” ve 2009’da “Adanış Günü” adlı albüm çalışmalarından sonra uzun süredir üçüncü albüm hazırlıkları içinde olan Grup Yürüyüş, nihayet “Hurriyya” ile dinleyicilerinin karşısına çıktı.

Ekin Prodüksiyon tarafından yayınlanan “Hurriyya” adlı albüm coşkulu içeriğiyle dikkat çekiyor. Albüm için zengin bir orkestrayla çalışan Grup Yürüyüş, eserlerinin çoğunu başta Suriye olmak üzere İslam coğrafyasında diktatörlere karşı ayaklanan halklara ithaf ediyor.

13 eserden oluşan albümde eserlerin çoğunun söz ve müziği Grup Yürüyüş’ün kendisine ait. Şair Ali Emre’nin iki şiirini bizzat seslendirdiği albümde iki Arapça ve bir de Kürtçe eser bulunuyor.

Güçlü koro okumalarının yanı sıra farklı vokal denemelerinin öne çıktığı albümün altyapısı da dinamikliğiyle dikkat çekiyor. Hurriyya albümünde farklı müzik tarzlarından tınıların yer alması ayrı bir zenginlik olarak dikkat çekiyor.

Suriye, Mavi Marmara ve Uludere Şarkıları

Ortadoğu’da yaşanan ayaklanmalar ve özellikle Suriye’de yaşanan kıyıma karşın ortaya konan kesintisiz direnişin ağırlıklı yer aldığı albümde Mavi Marmara ile ilgili de iki eser bulunuyor. Mavi Marmara şehitlerine ithaf edilen eserlerin yanı sıra Uludere katliamına yönelik bir ağıt ve Peygamberimize ithafen yazılmış bir eser bulunuyor.