Fora Baltacıgil’in Başarısı…

Yerli Müzik
Fora Baltacıgil, dünyanın en prestijli orkestrası sayılan Berlin Filarmoni Orkestrası‘nın ilk Türk kontrbasçısı oldu. Yine bir kontrbasçı olan Yaz Baltacıgil‘in oğlu olan 26 yaşındaki sana...
EMOJİLE

Fora Baltacıgil, dünyanın en prestijli orkestrası sayılan Berlin Filarmoni Orkestrası‘nın ilk Türk kontrbasçısı oldu. Yine bir kontrbasçı olan Yaz Baltacıgil‘in oğlu olan 26 yaşındaki sanatçı, Berlin Filarmoni Orkestrası’nın 7 ve 8 Haziran’da gösterdiği performans ile, bu orkestranın üyesi olmaya hak kazandı. Genç sanatçı  bu göreve 35 yarışmacı arasından sıyrılarak geldi.

İÜ Devlet Konservatuvarı`nı bitirdikten sonra Philadelphia Curtis Instıtute`ye kabul edilen Baltacıgil, 2006 yılında Amerika`nın en köklü orkestralarından biri olan Minnesota Orkestrası`nın Kontrbas Grup Şefi oldu. 2004 Delaware Symphony Concerto Yarışması`nın birincisi olan Baltacıgil, 2006 yılında Caprio Young Artist Competition Riverside New York birincilik ödülünü aldı. Fora Baltacıgil, 2008 yılı Eylül ayında ünlü çello sanatçısı Yo Yo Ma ile Tanglewood Festivali`nde İpek Yolu Projesi’nde çaldı.

Baltacıgil, geçen yıl Şubat ayında Harbinson Bass koncertosunu, Minnesota Orkestrası eşiliğinde Amerika turnesinde solist olarak seslendirdi. Minneapolis’teki ‘Mac Phail Center Performing Musicians’ yarışmasında büyük ödülü aldı.