Dinkjian Engelliler İçin Sahnede

Yerli Müzik
Ailesi Diyarbakır‘dan 19. yüzyılın başlarında Amerika‘ya göç eden dünyaca ünlü udi Ermeni Ara Dinkjian, engelliler yararına yapılacak hastane için 26 Eylül‘de Aya İrini‘de sahn...
EMOJİLE

Ailesi Diyarbakır‘dan 19. yüzyılın başlarında Amerika‘ya göç eden dünyaca ünlü udi Ermeni Ara Dinkjian, engelliler yararına yapılacak hastane için 26 Eylül‘de Aya İrini‘de sahne alacak.

Dinkjian, babasının müzikle uğraştığını ve bu nedenle müziğin sürekli icra edildiği bir aileye mensup olduğunu, çocukken babasına ait udu sürekli gizlice alarak çaldığını ve kendi kendine ud çalmayı öğrendiğini söyledi.

Müzik yaşamında Diyarbakırlı ses sanatçısı Celal Güzelses’in önemli bir yerinin olduğunu altını çizen Dinkjian, Güzelses’in müziğinin kalbine dokunduğunu ve kendisine ilham verdiğini belirtti.

Arto Tunç Boyacıyan ile ”Night ark” isimli bir grup kurduğunu ve ”Avcı’‘ filminin müziklerini yaptığını belirten Dinkjian, Armenian in America (Amerika’da bir Ermeni) ve Peace On Earth (Dünyada Barış) albümlerinin bulunduğunu söyledi.

Dünyanın her yerinden dinleyici kitlesinin olduğunu ve hayranlarının bu nedenle kendisini şaşırttığını aktaran Dinkjian, Çin’den Endenozya’ya kadar birçok email aldığını, belirli bir dinleyici kitlesinin bulunmadığını ifade etti.

Türkiye’de daha önceden de konser verdiğini aktaran Dinkjian, 26 Eylül‘de de Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) yararına bir konser vereceğini kaydetti.

Konserde Ara Dinkjian’a eşlik edecek Türk halk müziği sanatçısı Erdal Akkaya ise ”Kökler ve Dallar” isimli konserle bu toprakların sesini ve ortak belliğini ortaya koyacaklarını aktardı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenecek konserden elde edilecek gelirin TSD’nin, Balıkesir‘in Gönen ilçesinde yapılacak 500 yataklı yaşamevi projesine aktarılacağını söyleyen Akkaya, bu konserle Anadolu’dan dünyaya hoşgörü ve sevginin mesajını vereceklerini belirtti.
Akkaya, konserin verecekleri mesaja uygun olarak Aya İrini Müzesi‘nde gerçekleştirileceğini kaydetti.