Yeni Albümüyle Türkiye’yi Anlattı

Yerli Müzik
Ünlü piyanist Anjelika Akbar, önceki akşam, yaşadığı, hissettiği, etkilendiği Türkiye‘yi besteleriyle anlattığı "İçimdeki Türkiyem" adlı yeni albümünün konseri ile İş Sanat‘taydı...
EMOJİLE

Ünlü piyanist Anjelika Akbar, önceki akşam, yaşadığı, hissettiği, etkilendiği Türkiye‘yi besteleriyle anlattığı "İçimdeki Türkiyem" adlı yeni albümünün konseri ile İş Sanat‘taydı.

Akbar, kuruluşunun 11. yılında Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı‘na (TİKAV) destek için sahneye çıktı. Gece, TİKAV‘dan bu yıl mezun olacak 9 öğrencinin konuşmalarıyla başladı. TİKAV Başkanı Şafak Akın ise geceyi geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Prof. Dr. İhsan Doğramacı’ya ithaf etti.

Akbar, yeni albümünü paylaştığı gecede, bestelerin her birinin hikâyesini de aktardı. Türkiye‘de geçirdiği 19 yılda yaşadığı ilginç olayları, üzüntüleri ve sevinçleri anlatan Akbar, karşılaştığı pek çok ‘Türkiye gerçeğini’ de dinleyicileriyle paylaştı. Anadolu Esintileri adlı eseri ile konserine başlayan sanatçı, konserde notalarla Türkiye‘yi anlattığı Aşk, Dandini, Doğu Fantezisi, Kırık Yay Üzerine Ağıt gibi ‘İçimdeki Türkiye’den ezgiler çaldı.