Mardin’den Piyano Getirdiler

Yerli Müzik
İranlı ünlü keman virtüözü Farid Farjad‘ın vereceği konser için ihtiyaç duyulan piyano, Diyarbakır’da bulunamayınca Mardin’den getirildi. Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı‘nın giri...
EMOJİLE

İranlı ünlü keman virtüözü Farid Farjad‘ın vereceği konser için ihtiyaç duyulan piyano, Diyarbakır’da bulunamayınca Mardin’den getirildi.

Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı‘nın girişimleri sonucu Diyarbakır‘da yarın bir konser verecek olan Farid Farjad, yan flütte kendisine eşlik edecek olan eşi Mitra Tavakoli Farjad, piyanisti Armen Aharonian ve Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı Başkanı Bejan Matur ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi.

Farjad, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.
Diyarbakır’a ve surlarına hayran kaldığını ifade eden Farjad, şöyle konuştu:

”Müzikten konuşmadan önce bazı şeyler söylemek istiyorum. İleride bir konser düzenleyip bu konserden elde ettiğimiz gelirle Diyarbakır’a bir piyano alacağım. Yılda buraya bir iki kez gelinebilir, insanlara yardım etmek ve müzikseverlerin müzik öğrenmesine yardımcı olunabilir. Bu şehir, tarihi, kültürü benim hayatımın bir parçası oldu. Atalarımız aynı örf, adet ve gelenekleri paylaşmışlar. Bu ülkede yaşayan bu topraklarda yaşayan herkes aynıdır. Herkesin yaşam hakkı var, iyi yaşamaları, kardeşçe yaşamaları gerekiyor. İnsanların değerini bilmeliyiz, bunlara saygı göstermeliyiz. Aydınların, sanatçıların bu değerlerin gelişmesi için birlikte çalışmaları gerekiyor.”

Türkiye’de çok güzel gelişmeler gördüğünü, yaşam standartlarının yükselmesi ve Avrupa’ya açılması yönünde büyük gelişmeler olduğunu belirten Farjad, bu konuda bu hükümetin çok büyük çaba gösterdiğine inandığını ve gördüğünü kaydetti.

”Bazı değişmeler ve gelişmeler var; Bunları hissedebiliyoruz” diyen Farjad, bunların daha da çoğalarak ülkenin her tarafını kaplamasını, bir yerde fazla, bir yerde eksik olmamasını dilediğini belirtti.

İyi yaşamın her insanın hakkı olduğunu, müziğin ilahi bir hediye olduğuna inandığını, sanatçıların bunu doğadan alıp duygularını pekiştirerek tekrar topluma geri vermesi gerektiğini ifade eden Farjad, ”Ben de bu duyguyu insanlarla paylaşmak istiyorum. Ben ve eşim her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.