Osmanlı Şarkıları Birinci Yaptı

Yerli Müzik
Bulgaristan’da katıldıkları yarışmada Osmanlı şarkılarını seslendiren Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ülkemize altın madalya ile dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Süleyman Demirel Üniversi...
EMOJİLE

Bulgaristan’da katıldıkları yarışmada Osmanlı şarkılarını seslendiren Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ülkemize altın madalya ile dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri seslendirdikleri Osmanlı şarkılarıyla Avrupa’da birinci oldular.

Süleyman Demirel Üniversitesi Müzik Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Orkestrası, Bulgaristan’ın Nesebar kentinde düzenlenen ‘Euro Folk 2010’ yarışmasında Osmanlı dönemi şarkıları ve yöre türkülerini seslendirerek, altın madalyanın sahibi oldu. SDÜ Müzik Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi Adil Levent Yüksel, Bulgaristan’ın Nesebar kentinde 9-19 Temmuz tarihleri arasında ve 10 ülkeden 88 grubun katıldığı yarışmada, Türkiye’yi temsil ettiklerini belirterek, eski şehir şarkılarında Osmanlı döneminde İstanbul şarkıları ile Isparta yöresine ait türküleri seslendirdiklerini söyledi.

ESKİ ŞARKILARA ÖDÜL
Yüksel, SDÜ orkestrası ekibine önce altın madalya sonra da Avrupa Şampiyonluğu belgesi verildiğini açıkladı. Adil LeventYüksel, SDÜ orkestrasının, yarışmada ‘Al yazmam zeybeği’, ‘Avşar zeybeği’, ‘Serenler zeybeği’, ‘Gelin alma’ gibi yöreye uygun eserleri enstrümanlarıyla seslendirdiklerini dile getirdi.