Zeyd Şoto Ramazan’da Türkiye’de

Yerli Müzik
Ülkesinin en sevilen sanatçıları arasında yer alan Zeyd Şoto ismine ülkemiz de aşina. Önceki yıllarda Seyfullah Grubu ile birlikte Türkiye’de birçok konser veren sanatçı, geçtiğimiz aylarda ise ...
EMOJİLE

Ülkesinin en sevilen sanatçıları arasında yer alan Zeyd Şoto ismine ülkemiz de aşina. Önceki yıllarda Seyfullah Grubu ile birlikte Türkiye’de birçok konser veren sanatçı, geçtiğimiz aylarda ise ilk solo albümünü Türkiye’de çıkardı. Albümün çıkışını müteakip TRT tarafından Denizli’de düzenlenen Uluslararası Türkçevizyon Müzik Festivali’nde Bosna-Hersek’i temsilen ülkemize gelen ve performansıyla izleyen herkesi büyüleyen Zeyd Şoto, festivalde en fazla ilgi duyulan sanatçı oldu.

“Kalbiniz ziyarete açık mı?” diyerek, Moral Prodüksiyon imzasıyla Kalbe Ziyaret adlı albümünü piyasaya çıkaran Zeyd Şoto, şimdi de Ramazan boyunca Türkiye’de olacağı için farklı bir heyecan ve mutluluk yaşıyor. Türkiye’ye her gelişinde kendisini evindeymiş gibi hissettiğini ifade eden sanatçı, tüm Ramazan boyunca Türkiye’de olacağı ve farklı yerlerde konserler vereceği için Türkiye’yi ve Türk insanını daha yakından tanıyacağını ve bunun kendisine ayrı bir heyecan yaşattığını söylüyor.

Albümüyle ilgili olarak, “Her şeyi yoktan var eden, her şeyi bilen Yüce Allah’a hamd olsun.” diyen Soto, “Tüm engel ve zorluklara rağmen, hamd olsun ki, -umarım- hayırlı bir projeyi tamamlamış bulunuyoruz. En büyük ilham kaynağım, yaptığım işi, en güzel şekilde yapmaya niyetimden gelmektedir. Besteler ile ilgili fikirler, bu albüme büyük katkı veren ve benimle işbirliği yapmayı kabul eden saygı değer bestecilerle tanıştığımda meydana gelmişti. Fakat en büyük ilhamım, Yüce Allah’a, Peygamberimize (s.a.v.) ve insanlara karşı beslediğim sevgim ve aşk olmuştur. Allah’ın varlığına şahadet etmemizin ana şartlarından birisi de aşktır. Bundan dolayı da albümüme ‘Kalbe Ziyaret’ ismini verdim. En güzel ziyaret, kalbe ziyarettir!” ifadelerini kullanıyor.

Albümünde Türkçe, Boşnakça, Arapça ve İngilizce eserlere yer veren sanatçı, albümünün ve Zeyd Şoto isminin Türkiye’de gördüğü ilgiden oldukça memnun. Konserlerinde de büyük ilgi gören Şoto’nun zengin repertuarında başta Türkçe, Boşnakça, Arapça ve İngilizce olmak üzere farklı dillerde eserler yer alıyor. Türk sazlarının da yer aldığı zengin bir orkestraya sahip olan sanatçı Tasavvuf Müziğini kendine has bir üslupla yorumluyor. Sanatçının Dear Rose (Canım Gülüm) adlı parçaya çekilen ilk klibinden sonra Bursa Ulu Cami’de “Mir (Huzur)” adlı parçaya çekilen ikinci klibi Ramazanda televizyon ekranlarında olacak. Ramazan ayı boyunca; İstanbul’da Beyazıt, Beylikdüzü, Başakşehir, Bağcılar ve Üsküdar’ın yanı sıra Bursa ve Denizli’de konser verecek olan sanatçının konser tarihleri ve yerleri sanatçının kişisel internet sitesi www.zeydsoto.com’dan takip edilebilir.

İŞTE ZEYD SOTO’NUN DEAR ROSE ADLI ŞARKISI!..

Zeyd Soto_Dear Rose from doludizgin on Vimeo.