10 Dilde Emre Aydın

Yerli Müzik
Albüm çıkışından önce “Bu Yağmurlar” şarkısını hayranlarıyla buluşturan ve hem dijital satış platformlarında hem de müzik kanallarında zirveye yerleşen, Emre Aydın büyük oynuyor. İkinci al...
EMOJİLE

Albüm çıkışından önce “Bu Yağmurlar” şarkısını hayranlarıyla buluşturan ve hem dijital satış platformlarında hem de müzik kanallarında zirveye yerleşen, Emre Aydın büyük oynuyor. İkinci albümüyle birlikte konser turnesine çıkan ve yoğun konser turnesi içerisinde hayranlarına “Alıştım Susmaya” şarkısına klip çekerek sürpriz yapan Aydın, bir sürpriz daha yaparak emreaydin.org adlı resmi web sitesini 10 dilde yayına soktu.

2008 yılında MTV’nin düzenlediği MTV EMA yarışmasında Avrupa’nın en çok sevilen sanatçısı olan ve bu ödülü Türkiye’ye kazandıran ilk sanatçı ünvanına elde eden Emre Aydın hemen ardından “Falling Down” adlı İngilizce single’ını yayınlamıştı. İngilizce albüm çalışmalarına devam eden sanatçı albüm öncesinde Türkiye’nin en çok fan sayısına sahip olan web sayfalarından bir olan emreaydin.org‘u 10 ayrı dilde (Azerice –Bulgarca – Almanca- Flemenkçe- Fransızca-Yunanca- İtalyanca- Rusça- İspanyolca- İngilizce) yayına sokarak yurtdışına açılma yolunda ilk adımları atmış oldu.

Yenilenen internet sitesi için Emre Aydın “Bu çalışmayı yapmamızın iki ayrı nedeni var; 1. Beni ilk çıktığım günden itibaren destekleyen insanlara hep daha iyisini vermeye çalışıyoruz. İkincisi Mtv EMA’yı alarak bir şekilde yurtdışında da insanlar Emre Aydın diye bir Türk sanatçının varlığından haberdar oldular… Biz kendi kendimize yurtdışına açılmak istediğimizi, yurtdışında çalışmalar yapmak istediğimizi belirtiyoruz. Ama benim daha önce de hep söylediğim gibi benim yurtdışına açılmaktan kastım yurtdışındaki ülkelere gidip sadece orada ki Türklere şarkı söylemek değil; ne zamanki başka bir ülkede o ülkenin insanlarına şarkı söylerim ve beni alkışlarlar o zaman yurtdışına açılmış olurum. Bunun içinde komplike bir çalışma ve gerekli altyapıların tamamlanmış olması gerekiyor biz de bunun için uğraşıyoruz.” dedi.