Klasik Müzik Günleri Başlıyor

Yerli Müzik
İstanbul’u aynı zamanda klasik müziğin de başkenti yapmak amacıyla düzenlenen ‘Uluslararası İstanbul Klasik Müzik Festivali‘ bugün başlıyor. 20 Ekim’e kadar Aya İrini‘de ...
EMOJİLE

İstanbul’u aynı zamanda klasik müziğin de başkenti yapmak amacıyla düzenlenen ‘Uluslararası İstanbul Klasik Müzik Festivali‘ bugün başlıyor.

20 Ekim’e kadar Aya İrini‘de gerçekleşecek festivalin bu yılki teması ‘Cross Over’. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul 2010 AKB Ajansı’nın katkılarıyla düzenlenen festival kapsamında Avrupa ve Amerika’nın önde gelen klasik müzik gruplarına yer verilirken aynı zamanda alternatif etkinliklerle toplumun klasik müzik ile yakın bir bağ kurmasına da çalışılacak.

Quartet San Fransisco, dünyanın en önemli piyanistlerinden kabul edilen Maksim Mrvica, Titanik filmine yaptıkları müziklerle tanınan I Salonisti, Ahn Trio ise festivalin en önemli sürprizlerinden. Amerika’nın önde gelen Quartetlarından Quartet San Fransisco ile başlayacak olan festivalde 17 Ekim’de Maksim Mrvica, 18 Ekim’de Galina Vracheca, 19 Ekim’de I Salonisti, 20 Ekim’de Ahn Trio müzikseverlerle buluşacak.