Türk Müziği Kanada’da Ders Olsun

Yerli Müzik
Kanada Ryerson Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leslie Hall, Türk sanat müziği hakkında araştırma yapmak için İstanbul’a geldiğini belirterek, "Türk sanat müziği benim için...
EMOJİLE

Kanada Ryerson Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leslie Hall, Türk sanat müziği hakkında araştırma yapmak için İstanbul’a geldiğini belirterek, "Türk sanat müziği benim için çok enteresan, farklı ve özel bir müzik. Hazırlayacağım raporun müzik profesörleri tarafından onaylanması durumunda Türk sanat müziği Kanada’da ders olarak verilecek" dedi. Hall, Türkiye’de 25 sene önce bir yıl öğrenci olarak kaldığını, Türkiye’yi, İstanbul’u ve insanları çok sevdiğini söyledi.

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gördüğünü bildiren Hall, burada kanun çalmayı öğrendiğini ve Türk sanat müziğine ayrı bir ilgi duyduğunu ifade etti. Kanada’da, Türk sanat müziği hakkında kimsenin bilgi sahibi olmadığını dile getiren Hall, Türk sanat müziği hakkında, önümüzdeki sene Kanada’da düzenlenecek kongre için bir rapor hazırlayacağını söyledi.

AA