Dünyanın Müziği İstanbul’da

Yerli Müzik
2008 yılında Jules Verne‘in kahramanı İnatçı Keraban’ın izinde başlayan, 2009 ve 2010 yıllarında Piri Reis’in ve Evliya Çelebi’nin izlerini takip eden Altın Yollar projesi...
EMOJİLE

2008 yılında Jules Verne‘in kahramanı İnatçı Keraban’ın izinde başlayan, 2009 ve 2010 yıllarında Piri Reis’in ve Evliya Çelebi’nin izlerini takip eden Altın Yollar projesi, 3-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek ‘WOMIST-İstanbul Dünya Müzikleri Festivali’ ile nihayete erecek.

Farklı kültürlerin müziklerini buluşturacak ‘İstanbul Dünya Müzikleri Festivali’nin tanıtım toplantısı, dün The Marmara Otel‘de yapıldı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt’un ev sahipliğini yaptığı toplantıya projenin yönetmeni Özdem Petek ile festivalin sanatçılarından Burhan Öçal ve Suzan Kardeş de katıldı. Basın toplantısında Yılmaz Kurt, gerçekleşecek konserlerin, İstanbul’un tarih boyu Avrupa kültürlerini buluşturan ve besleyen yanlarını sahneye taşıyacağını dile getirdi. Özdem Petek ise "Altın Yollar üç yıldır yurtdışında Türkiye kültürünü tanıtmak için 18 bin km’den fazla yol kat etti. 19 ülkede etkinlikler gerçekleştirildi." dedi.

Festivalin, 3 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak açılış konserinde, İspanyol Maria del Mar Bonet ile Yunanlı Savina Yannatou aynı sahnede buluşacak. İstanbul Kongre Merkezi, 4 Aralık’ta Burhan Öçal ve Alexey Botvinov‘u ağırlayacak. 10 Aralık’ta gerçekleşecek üçüncü konserde ise ‘Balkan Rüzgarı’ esecek. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde mekân tutacak konserde, Balkanlar’ın ünlü grupları, Suzan Kardeş ve Bekriya Band ile aynı sahnede yer alacaklar. Dünya Müzikleri Festivali’nin son konseri, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti sıfatını paylaştığı Macaristan ve Almanya’dan sanatçıları buluşturuyor. Türkiye’den Zülfü Livaneli ve ‘East-West Orchestra’, Macaristan’dan ‘Los Baloghs’ Çigan Orkestrası, Almanya’dan Henning Schmidt, Ulrich Meiss, Hagen Matzeit, 17 Aralık Cuma günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde özel bir repertuvar sunacaklar.