Şimdi En Çok Onlar Dinleniyor!..

Yerli Müzik
Yaptıkları müziklerle milyonları bulan albüm satışları ile tanınan Sami Yusuf, Yusuf İslam, Hamza Robertson, Zain Bhikha ile hip hop tarzı bilinen Native Deen grubunun şarkıları, internetteki bir...
EMOJİLE

Yaptıkları müziklerle milyonları bulan albüm satışları ile tanınan Sami Yusuf, Yusuf İslam, Hamza Robertson, Zain Bhikha ile hip hop tarzı bilinen Native Deen grubunun şarkıları, internetteki birçok sitede büyük ilgi görüyor.

 

İmza attıkları eserler ise kimilerine göre “yeşil pop’’ olarak adlandırılırken onlar, tarzlarını Batı müziğine karşı bir alternatif olarak ortaya çıkan İslami müzik tarzı “Nasheed’’ olarak tanımlıyor.

SAMİ YUSUF

1980 yılında Londra’da doğan Sami Yusuf, Londra Kraliyet Müzik Akademisi’nde (Royal Academy of Music in London) eğitim gördü. Yusuf’un bir süre önce İstanbul’daki konserini 250 bin kişi izledi.

 

YUSUF İSLAM

Müzik dünyasının ünlü isimlerinden Yusuf İslam, Rum bir baba ile İsveçli bir annenin çocuğu. Asıl adı Stephen Demetre Georgiou. 1966 yılında ‘’Matthew and Son’’ albümünü piyasaya çıkardıktan sonra Cat Stevens ismini aldı. 1977 yılında da bir kaza sonrası Müslüman olarak Yusuf İslam adını aldı.

 

 

 

 

 

HAMZA ROBERTSON

1982’de İngiltere’nin Oldham kentinde doğan Hamza Robertson, 20 yaşına kadar müzik ve drama eğitimi aldı. Robertson, 21 yaşında İslam ile tanışarak Müslüman oldu. “Tom’’ olan asıl adını “Hamza’’ olarak değiştiren Robertson, bestelediği onlarca eserde insanları İslam’a davet ediyor.

 

 ZAİN BHİKHA

1974’te Güney Afrika’nın Pretoria kentinde doğdu. 1996’dan itibaren müzik çalışmaları yapan Bhikha, Yusuf İslam ile bir araya gelerek birçok şarkı besteledi. Albümleri İslam dünyasında yankı uyandırıyor.

 

 NATIVE DEEN

Amerika’da yaşayan “Afroamerikalılar’’ tarafından 1970’li yılların sonunda siyah gençlerin yaşam tarzı haline gelen hip hop, 2000 yılında Washington DC’de kurulan “Native Deen’’ grubunun çıkış noktası oldu. Grup, İslami mesajlar içeren şarkılarını hip hop tarzında anlatıyor.

 

AA