Bob Dylan’ın 35 şarkılık yeni albümü çıkacak

Sanatçılar
Bob Dylan, aralarında George Harrison’la kaydettikleri hiç duyulmamış şarkıların da olduğu 35 şarkıyı 27 Ağustos’ta çıkacak. ‘Another Self Portrait’ albümünde topluyor. Columbia Records tarafından 27 ...
EMOJİLE

Bob Dylan, aralarında George Harrison’la kaydettikleri hiç duyulmamış şarkıların da olduğu 35 şarkıyı 27 Ağustos’ta çıkacak.

‘Another Self Portrait’ albümünde topluyor. Columbia Records tarafından 27 Ağustos’ta yayımlanması planlanan ‘Another Self Portrait (1969-1971)’ üç cd’den oluşacak. Sanatçının en üretken ve tartışmalı dönemlerinden birine yeni bir bakış açısıyla bakmayı mümkün kılacak albümü, Dylan’ın ‘Self Portrait’ ve ‘New Morning’ albümlerinin hazırlık sürecinde kaydedilen 35 şarkıdan oluşuyor.
Albümde, Bob Dylan’ın 1971 yılında yazdığı ‘When I Paint My Masterpiece’ isimli şarkının da daha önce duyulmamış bir piyano-demo versiyonu yer alacak. Albümle ilgili ilginç bir anektod olarak, 1971 yılındaki Dylan, bu şarkıda “Bir gün, ustalık eserini boyayıp bitirdiği zaman her şeyin ‘bir rapsodi’ gibi dingin olacağı”ndan bahsediyor ve 72 yaşındaki protest şarkıcının albümünün kapağında -bu şarkı sözlerini hatırlatırcasına- ilk ‘Self Portrait’ albümünde olduğu gibi Dylan tarafından yapılan bir otoportre yer alıyor.
Albümün adının esinlenildiği orijinal ‘Self Portrait’ aslında Dylan’ın en sevilmeyen albümlerinden biri. Albüm, Haziran 1970’te yayımlanmış ve yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Rolling Stone dergisi, albüm için “Bu ne rezalet?” diyen bir başlık bile atmıştı. Bütün olumsuz yorumlara rağmen albüm, İngiltere listelerinde 1 numara olmayı başarmıştı. Dylan, albümü niye yaptığını “İnsanların beni unutmasını istiyordum, onların nefret edeceği bir şey yapıp ilgi oklarını benden uzaklaştırmak istiyordum” diye açıklamıştı.