Küçük Bilim Adamları Yaz Okulu’na Bekleniyor

Bilimadamları
Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi’nin projesi, TÜBİTAK’ın Türkiye genelinde yapılan 241 başvurudan destek vermeyi kararlaştırdığı 97 arasında yer alıyor. Bu projeler arasında Bilim Merke...
EMOJİLE

Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi’nin projesi, TÜBİTAK’ın Türkiye genelinde yapılan 241 başvurudan destek vermeyi kararlaştırdığı 97 arasında yer alıyor. Bu projeler arasında Bilim Merkezi’nin projesinin farkı ise bir yerel yönetime bağlı çalışan tek kurum olması. 

Küçük Bilim Adamları Yaz Okulu (KÜBAYO) Projesi, ilköğretim çağı öğrencilerinden başarılı öğrencilerin bilimsel ve akademik performanslarını arttırmak, geleceğin bilim insanı ve araştırmacılarının yetiştirilmesine katkı sağlamak, çevreye duyarlı, sorumluluklarının bilincinde ve aktif bir nesil yetiştirmek, öğrencilere merak ve araştırma duygusu ve becerisi kazandırmak, yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmek ve desteklemek amacıyla tasarlandı.

Yaz okulu etkinlikleri iki bölümden oluşacak. İlk bölümü laboratuvar eğitimi, ikinci bölümü de bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler oluşturacak. Katılımcı öğrenciler fen bilimlerinin biyoloji, fizik, kimya ve matematik branşlarını laboratuvarlarda basit etkinlikler yaparak görecek ve laboratuvarda gördükleri bu konuların günlük hayattaki uygulamalarını gezecekleri yerlerde gördükleri ile  idrak edebilecekler. Aynı zamanda spor, film, oyun ve gezi etkinlikleri ile de hem eğlenecek hem de öğrenerek bilimsel farkındalık kazanacaklar.

20 Haziran- 08 Temmuz tarihleri arasında (toplam 3 hafta) gerçekleştirilecek olan Küçük Bilim Adamları Yaz Okulu (KÜBAYO) projesi için Bayrampaşa genelinden başarılı 20 öğrenci (10 kız, 10 erkek) seçilecek. Bu öğrencilerden beklenen özellikler ise şöyle olacak:

– İlköğretim 6. ve 7. sınıflarda öğretim görmekte olmak
– Fen Bilimlerine ilgi duymak 

Projeye katılmak için ön başvurular bayrampasabilimmerkezi.com/kubayo sitesinden online olarak yapılabiliyor. Başvuru 6. ve 7. sınıflarda okuyan tüm öğrencilere açık. Kesin kayıt hakkı kazanan 20 öğrencinin duyurusu ise 25.05.2011 tarihinde yine aynı adresten yapılacak.