Cepte İnanılmaz Çözünürlük

Araştırma
Yeni nesil mobil cihazlarda daha fazla çözünürlük için çalışan firmalardan biri olan Toshiba, yeni nesil LCD ekranlarını duyurdu. Normalde 720×1280 piksel olan 4.5 inçlik bir LCD ekranın çözünürl...
EMOJİLE

Yeni nesil mobil cihazlarda daha fazla çözünürlük için çalışan firmalardan biri olan Toshiba, yeni nesil LCD ekranlarını duyurdu.

Normalde 720×1280 piksel olan 4.5 inçlik bir LCD ekranın çözünürlüğü yeni nesil LCD paneller sayesinde 6.1 inç boyutunda 2560×1600 piksele çıkartılabiliyor. Kontras oranı 1000:1 olan yeni nesil ekranlar 16.7 milyon renk desteği ve 176 derecelik görüş açısı sunuyor.

Daha önce 132 ya da 244 ppi (inç başına düşen piksel yoğunluğu) olan yoğunluk değeri yeni nesil LCD ekranlarda 498 ppi oluyor.

Yeni ekranların önümüzdeki hafta Japonya’nın Yokohama şehrinde düzenlenecek FPD Fuarı’nda sergileneceği açıklandı.

Ekran çözünürlüğünün yüksek olması daha canlı, net ve kontrası yüksek görüntülerin oluşturulmasını sağlıyor. Full HD ya da HD Ready gibi videolar da böyle ekranlarda çok net bir şekilde izlenebilecek. Bu yenilik sadece cep telefonlarında değil tablet ve dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabilecek.

ShiftDelete.Net