İki Yeni Element İçin İsim Önerisi Bekleniyor

Araştırma
Flerovium ve livermorium. Keşfedilen iki yeni elemente bu isimler verilecek. Eğer beğenmediyseniz daha iyi bir isim önerisi yapabilmek için beş ayınız var. Periyodik cetveli elinde tutan ve buna eklen...
EMOJİLE

Flerovium ve livermorium. Keşfedilen iki yeni elemente bu isimler verilecek. Eğer beğenmediyseniz daha iyi bir isim önerisi yapabilmek için beş ayınız var.

Periyodik cetveli elinde tutan ve buna eklenecek yeni elementleri belirleyen Uluslararası Saf ve Uygulamalı Kimya Birliği, yeni keşfedilen 114 ve 116 elementler için flerovium ve livermorium adlarını önerdi. Şimdi verilen bu isimler halka açık bir yorum ve öneri sürecinden geçecek ve bizler de bu elementlere isim tavsiyesi yapabileceğiz.

Süper ağır elementler o kadar büyük ve kararsızlar ki ancak laboratuvar ortamında üretilebiliyorlar. Her ikisi de 10 yıl önce keşfedilen elementler şu ana kadar doğrulama sürecinden geçiyorlardı. Elementler Lawrence Livermore Laboratuvarları ve Dubna Nükleer Araştırma için Birleşik Enstitüsünün ortak araştırmaları sonucu oluşturulmuşlardı.

chip