Astronomlar, 2006 yılında Dünya’nın ekseni etrafında dönerken keşfettikleri beyaz objenin kullanılmış bir roket tankı olduğunu düşünüyorlardı. Ancak daha detaylı bir inceleme, söz konusu objenin aslında Dünya’nın çekim gücüne kapılan ve 2007 yılı Haziran ayına dek Dünya’nın çevresinde dönen bir asteroid olduğunu ortaya çıkardı.
Bu konuda yeni yapılan ve dün yayınlanan araştırma, gezegenimizin sürekli olarak ikinci ve "geçici" aylara sahip olduğunu ortaya koyuyor.
Konuyla ilgili araştırmayı yürüten Cornell Üniversitesi’nden Mikael Granvik, Jeremie Vaubaillon ve Robert Jedicke, "geçici olarak Dünya tarafından alıkonulan doğal uydular"ın sayısını hesapladıklarını söylüyorlar.
GEÇİCİ ‘AY’LAR HEP VAR
Astronomlar, geçici aylar bir metrelik çaplarıyla küçük olsa da, bilimsel sonuçlarının inanılmaz olduğunu söylüyor ve ekliyorlar: Herhangi bir anda Dünya’nın çevresinde dönen en az bir yeni uydusu bulunmakta…
Araştırmacılar, bu sonuçlardan yola çıkılarak, NASA’nın uzayın derinliklerine yapacağı yolculuklardan milyonlarca dolar kısmasının mümkün olduğunu, bu asteroidlerin tüm uzayı dolaştığını ve NASA’nın Dünya’nın yörüngesinde bunların gelişini bekleyip, mini uydulardan bir çok bilgi toplayabileceğini savunuyorlar.
Ntvmsnbc