…Ve iPhone Yasaklandı!

Araştırma
Apple, cihazları online mağazadan çektikten sonra, Karlsruhe Yüksek Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulundu. Mahkemeden çıkan karar ise, en azından bir süre için Apple’ı rahatlattı. Mahke...
EMOJİLE

Apple, cihazları online mağazadan çektikten sonra, Karlsruhe Yüksek Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulundu. Mahkemeden çıkan karar ise, en azından bir süre için Apple’ı rahatlattı. Mahkeme, satış yasağı kararını kaldırdığını duyurdu. Böylece Apple da, online mağazasında bahsi geçen modellerin satışına tekrar başlama hakkını kazanmış oldu. Ancak iCloud servisi, Almanya’da halen kullanılamıyor.

Yaşananlardan sonra ilk açıklama Apple’dan geldi. Apple, yaptığı açıklamada, bu patenti kullanabilmek için defalarca Motorola’ya başvuru yapıldığını, ancak Motorola’nın bu başvuruya hiçbir zaman olumlu yanıt vermediğini söyledi. Oysa ki bu patente konu olan teknoloji, 7 yıl önce "endüstri standardı" olarak kabul edilmişti.

Motorola ise, ilk açıklamasını yasak kalktıktan hemen sonra yaptı. İlk kararın, taleplerinde ne kadar haklı olduklarını ispatladığını söyleyen Motorola yetkilileri, satış yasağının yüksek mahkeme tarafından geçici olarak kaldırıldığını iddia etti; Apple’a karşı verdikleri bu savaşa devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Motorola’ya göre verilen ilk yasak kararı, Apple’ın ilgili modellerinin dünya çapında yasaklanmasına kapıyı açmış durumda.

Kısacası birçok iPhone ve iPad modeli, kısa süre için de olsa şok bir yasak kararı ile yüzleşmek zorunda kaldı. Ama bu davanın burada kalmayacağı da kesin gibi görünüyor…

chip.com.tr