Motorola Resmen Google’ın Cebinde

Araştırma
Birçok Android işletim sistemli telefon üreten firma ile Apple’ın birçok kez patent davaları yüzünden mahkemede karşı karşıya geldiği ve bu durumun da Google’ın canını sıktığı biliniyordu....
EMOJİLE

Birçok Android işletim sistemli telefon üreten firma ile Apple’ın birçok kez patent davaları yüzünden mahkemede karşı karşıya geldiği ve bu durumun da Google’ın canını sıktığı biliniyordu. Google, bu soruna şanına yakışacak türde bir çözümle son vermek üzere gibi görünüyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl gündeme gelen satın alma girişimi, ABD Adalet Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu’nun da onayından geçti. Böylelikle Google’ın Motorola Mobilty’i satın almasının önündeki büyük bir engel kalmamış oldu.

Android işletim sistemi sayesinde akıllı telefon pazarında büyük söz sahibi olan Google, Motorola Mobility’nin de sahip olduğu 14.600 onaylanmış, 6.700 onay bekleyen patenti bu satın alma işlemi ile Google’ın eline geçmiş oldu ve patent savaşları sürecinde Apple’a karşı elini de bir hayli güçlendirmiş oldu.

Şirketlerin yetkili kurumlar tarafından 6 ay boyunca gözlemlenmesi sonucunda satın alma işlemlerinin onaylanması bekleniyordu. ABD ve Avrupa Birliği’nden umduğu olumlu yanıtı alan Google’ın Çin, Tayvan ve İsrail’den de onay alması bekleniyor. Google’ın Motorola Mobility ile patentler dışında ne gibi planlarının olduğu ise şimdilik gizemini koruyor.

ShiftDelete.Net