Facebook’tan Etiket Özürü

Teknoloji Firmaları
Çok sayıda fotoğrafın siteye hızlıca yüklenebilmesi için gerekli optimizasyonu yapan Facebook yazılımcıları, yüklenen fotoğraflarda bulunan kişilerin etiketlenmesi işini de kullanıcıların üzerinden al...
EMOJİLE

Çok sayıda fotoğrafın siteye hızlıca yüklenebilmesi için gerekli optimizasyonu yapan Facebook yazılımcıları, yüklenen fotoğraflarda bulunan kişilerin etiketlenmesi işini de kullanıcıların üzerinden almaya çalıştılar.

Bu amaçla geliştirilen yüz algılama fonksiyonu ile otomatik etiketleme özelliği gerçekten bazı kullanıcıların işine yarasa da yanlış etiketlemeler ve daha da önemlisi etiketlenen kişinin onayının alınmadan otomatik olarak etiketleniyor olması kullanıcılardan tepki aldı.

Hatalı etiketleri tek tek silmek zorunda kalan kullanıcılar aynı zamanda etiketlenmek istemedikleri çok sayıda fotoğrafın başkaları tarafından yüklenmesi sonucu Facebook’a şikâyette bulunmaya başladılar.

Önce ABD’de yaşayan Facebook kullanıcılarına açılan bu özellikle bir süre önce Türk kullanıcılar için de aktif hale gelmiş ve açıkçası pek de hoş karşılanmamıştı.

Bu fonksiyonun yarattığı hoşnutsuzluk giderek artınca Facebook yöneticileri de özür dileme kzorunda kaldılar.

ShiftDelete.Net