Windows’ta Yeni Bir Dönem Başlıyor

Teknoloji Firmaları
Geçtiğimiz hafta kullanıcılara sunulan Mac OS X Lion, deneyimli Mac kullanıcılarının bile işletim sistemini keşfetmek için biraz zaman ayırmasına sebep oldu. İlk olarak Mac OS’la başlayan işleti...
EMOJİLE

Geçtiğimiz hafta kullanıcılara sunulan Mac OS X Lion, deneyimli Mac kullanıcılarının bile işletim sistemini keşfetmek için biraz zaman ayırmasına sebep oldu.

İlk olarak Mac OS’la başlayan işletim sistemlerinin hantal yapıdan daha esnek ve bağlantı odaklı hale gelme furyasının yeni katılımcısının ise Microsoft olacağı konuşuluyor.

Apple’ın Mac OS’ta izlediği gibi bir dönüşüm haritasını benimsemesi muhtemel olan Microsoft’un da Windows 8’de benzeri bir dönüşüm gerçekleştirmesi bekleniyor.

Dokunmatik yönetime tam destek vererek klavye ve fareyi bir zorunluluktan ziyade opsiyon haline getirmesine kesin gözüyle bakılan Microsoft’un Windows 8’de Windows Phone 7 benzeri daha canlı ve kullanıcıyla son derece etkileşimli bir işletim sistemi yaratacağı düşünülüyor.

Bu yılın en büyük olaylarından biri olacak olan Windows 8’e dair Scroll olarak bizim de öngörülerimiz mevcut.

Apple ile PC kulvarında amansız mücadelesini bir üst boyuta taşıma niyetinde olan Microsoft’un yeni işletim sistemine dair öngörülerimizi ve Apple’ın Mac OS X Lion’da bunlara karşı neyi tercih ettiğini derledik.

Geriye dönük uyumluluk

Microsoft her yeni ürününde geçmiş ürün ve hizmetlerine uyumluluk taahhüt ediyor. Bu durumun Windows 8’de de süreceğini tahmin ediyoruz.

Desteklenecek olan eski Windows uygulamaları, eski Windows kullanıcılarının sıkça bunları tercih etmelerine ve yeni arayüze karşı bir kayıtsızlık olmasına sebep olabilir.

Bu durum Microsoft’u Apple’ın çok gerisine düşürebilir. Hali hazırda Apple Mac App Store sayesinde kullanıcılarına yeni uygulamalarını kademeli değişikliklerle sunuyor.

Ancak Microsoft’un böyle bir seçeneği olmadığından Windows 7’den Windows 8’e geçiş süreci çok daha hızlı ve riskli olacak.

Mynet