Turkcell’de ‘cep numaranla alışveriş yap’ma devri

Teknoloji Firmaları
2 yıl süren bir çalışma sonrası hayata geçirilen Turkcell Cüzdan için akıllı telefon ya da banka hesabı gerekmiyor. 35 e-ticaret ve fırsat sitesinden cep telefonu numaranızı yazarak alışveriş mümkün. ...
EMOJİLE

2 yıl süren bir çalışma sonrası hayata geçirilen Turkcell Cüzdan için akıllı telefon ya da banka hesabı gerekmiyor. 35 e-ticaret ve fırsat sitesinden cep telefonu numaranızı yazarak alışveriş mümkün.
MOBİL iletişim teknolojilerinin dünyayı yeniden şekillendirdiği günümüzde, finans ve bankacılık bu dönüşüme en çabuk uyum sağlayan sektörlerin başında geliyor. Yaklaşık 2 yıl süren bir çalışma sonrasında tüketici ile buluşan Turkcell Cüzdan bu dönüşümün dünyadaki en iyi örneklerinden biri. Teknolojinin tüm sektörleri ve iş yapış biçimlerini hızla değiştirdiği yeni dünyada, alışveriş şeklimizin ve ödeme yapmak için kullandığımız yöntemlerin önümüzdeki beş yıl içinde değişeceği öngörülüyor. Bu değişim mobil iletişim ve finans sektörünün büyük oyuncularının ajandasında en üst sıralarda yer alıyor. Tabloya bakınca nasıl almasın demek işten bile değil, zira Türkiye’de e-ticaret pazarının 2012 sonuna kadar 40 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. 2023’te e-ticaretin, Türkiye’nin toplam ticaretinin yüzde 90’ını oluşturması hedefleniyor. Dünyada ise mobil cihazlardan alışveriş yapanların sayısı 2 yıl içinde yüzde 50 artacak ve 2014 yılı sonunda tahminen 580 milyondan fazla insan cepten ödeme yapacak.

Turkcell Cüzdan temel olarak gerçek bir cüzdandan farksız. Turkcell Cüzdan’ı kullanarak cep telefonundan işlem yapabilmek için içine nakit para koyulabileceği gibi mevcut banka ve kredi kartlarını da eklemek mümkün oluyor. Turkcell Cüzdan’ı kullanabilmek için ilk adım CUZDAN yazıp 7777’ye göndermeleri. Banka müşterisi olmasalar bile tüm Turkcell’liler bu uygulamayı kullanabiliyor. Bu tek adımın ardından kullanıcılar cüzdanlarını dilerlerse yükleyebilecekleri nakit parayla dilerlerse de cüzdanlarına ekleyebilecekleri kartlarla kullanmaya başlayabiliyorlar. Şu anda Garanti Paramatikleri ya da Turkcell İletişim Merkezleri’nden Turkcell Cüzdan’a para yüklenebiliyor. Turkcell Cüzdan’a ilk etapta Akbank, Garanti Bankası kartları ile Denizbank, Yapı Kredi ve İş Bankası’nın Mastercard / Maestro logolu temassız kartları eklenebiliyor.

Akıllı telefon olması şart değil

TİM’lerde satılan Cep-T Paracard veya Cep-T Neo ön ödemeli kartlarını da Cüzdan’a tanımlayarak kullanmak mümkün. Üstelik servisin en güzel taraflarından biri de akıllı telefon şartı olmaması. Tüm telefonlarla uyumlu olan Turkcell Cüzdan akıllı telefonlarda Turkcell Cüzdan mobil uygulaması üzerinden, diğer telefonlarda SİM kartta bulunan Turkcell Menü üzerinden kullanılabiliyor. Turkcell Cüzdan ile yapılan para transferlerinde ve fatura ödemelerinde işlem  ücreti yapılan karta ya da hesaba yansıtılıyor. Bunlar dışındaki işlemlerden masraf ya da başka bir ücret alınmıyor. Turkcell Cüzdan’la, e-ticaret konusunda Türkiye’nin önde gelen 35 sitesinden kartı numarası yerine sadece cep telefonu numarası girerek internette ya da mağazalarda alışveriş yapmak mümkün. Bu imkan dünyada bir ilk olma özelliğine sahip.

Yüklediğin kadar kazan

Ayrıca Turkcell Cüzdan ile birçok özel alışveriş ve günlük fırsat sitesinin kişiye özel ve lokasyon bazlı teklifleri cepten takip edilip, anında satın alınabiliyor. Dünyada, mobil ödeme, mobil bankacılık ve mobil sadakat programları alanında ihtiyaç duyulan tüm teknolojik altyapıyı tek bir serviste bir arada sunan başka bir çözüm yok. Turkcell Cüzdan sunduğu basit ve güvenli işlem deneyimiyle Turkcell’lilerin günlük hayatındaki pek çok işlemi kolaylaştırırken, onlara hoş sürprizler de sunuyor. 31 Aralık’a kadar Turkcell Cüzdan kullanıcılarına hatlarına yükledikleri TL kadar TL kazandıracak.

Turkcell Cüzdan’la neler yapılabiliyor?

Turkcell Cüzdan’la mobil ödeme, mobil bankacılık ve mobil sadakat programları alanında ihtiyaç duyulan tüm teknolojik altyapı tek bir serviste bir arada. Uygulama ile mümkün olan işlemler şöyle;

-Kredi kartı numarası yerine cep telefonu numarası ile internette ya da mağazalarda alışveriş (dünyada bir ilk), 8Cepten temassız ödeme, 8Cepten cebe para transferi, 8Cepten fatura ödeme, 8Paket satın alma, 8Kişiye özel alışveriş programları.

Star