Apple tehlikede

Teknoloji Firmaları
Apple, geçtiğimiz yıl iPhone sevkiyatını yüzde 12,9 oranında artırdı ancak, bu artış Samsung’un ve LG’nin artış oranlarının karşısında yetersiz kalıyor.  Stuff.com.tr’de yer alan habere gör...
EMOJİLE

Apple, geçtiğimiz yıl iPhone sevkiyatını yüzde 12,9 oranında artırdı ancak, bu artış Samsung’un ve LG’nin artış oranlarının karşısında yetersiz kalıyor. 

Stuff.com.tr’de yer alan habere göre Apple, kendisi için en önemli pazarda hâlâ Samsung’un çok gerisinde. International Data Corporation (IDC) tarafından açıklanan verilere göre, Apple 2013′te 153,4 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirdi; 2012′de bu sayı 135,9 milyondu. Firmanın akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi Samsung ise kendisi için harika geçen bir yılı geride bıraktı. Samsung, 2013′te akıllı telefon sevkiyatını yüzde 43 oranında artırarak, 219,7 milyondan 313,9 milyona çıkardı.

2013′te yüzde 38,4 oranında büyüme kaydeden akıllı telefon pazarında, Lenovo, LG ve Huawei de gözardı edilemeyecek bir ivmelenme yakaladı. Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olan Huawei, akıllı telefon sevkiyatını yüzde 67,5 oranında artırarak 48,8 milyona çıkardı. Hemen ardından gelen LG’nin sevkiyat sayısı ise (yüzde 81,1 artış ile) 47,7 milyon.

Akıllı telefon pazarına odaklanan ve bu yılın başında yeni akıllı telefonlarını tanıtan Lenovo ise en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi olarak, 2013′te sevkiyatını yüzde 91,7 oranında artırdı ve 45,5 milyona ulaştı.

Apple’ın iPhone sevkiyatı sürekli olarak her geçen yıl artıyor fakat diğer oyuncular her yıl sevkiyat oranlarını daha büyük oranlarda artırıyor. Her ne kadar, Apple’ın gönderim sayısı, en yakın takipçisinin üç katından daha fazla olsa da, bu firmaya güven verebilecek bir durum değil. Bu gidişle, Apple’ın birkaç yıl içerisinde ikinciliği kaybetme ihtimali var.