Türkiye’de her 100 startup’tan sadece 2’si ayakta kalmayı başarabilirken birçok proje teknik yetersizlik, maddi imkansızlık ve benzeri engellere takılıp maalesef yok oluyor. Hayatını sürdürmeyi başarabilen startuplar arasında globelleşenlerin sayısı ise oldukça düşük bir oran. Hal böyle olunca, bu tür başlıkları senede bir kez paylaşabiliyoruz. Umarız, bundan sonraki yıllarda benzer haberleri sık sık paylaşıyor oluruz.
Şimdi, dünya genelinde yaygınlaşan ve Türkiye’yi temsil eden o girişimi inceleyelim.
Girişimin adı: MentalUP Zeka Oyunu.
Merak edenler https://www.mentalup.net/zeka-oyunlari sayfasında daha detaylı inceleyebilir veya aşağıdaki tanıtım videosuna hızlıca göz atabilirler.
MentalUP; bilgisayar, tablet ve telefon üzerinde kullanılabilen bir tür zeka oyunları uygulaması.
Peki,
MentalUP’ı Bu Kadar Başarılı Kılan Ne Oldu?
Bir startup projesi olarak hayata geçirilen MentalUP Zeka Oyunları, 2 yılda elde ettiği olağanüstü büyüme ile dünya genelinde kullanılan zeka oyunu uygulaması olmayı başardı. Tamamen Türk yapımı olan MentalUP’ı doktorlar, oyun tasarım uzmanları ve Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri geliştirdi.
MentalUP’ı eğitici zeka oyunları kategorisinde dünyada benzersiz ve rakipsiz kılan çok önemli özellikleri şunlar:
1- Ağırlıklı olarak ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hitap etmesi. (Normalde birçok zeka oyunu, okul öncesi veya yetişkin yaş grubuna hitap eder)
2- Zeka oyunlarında zorluk seviyesinin, kullanıcının başarabilme potansiyeline göre MentalUP tarafından otomatik belirleniyor olması.
3- Dikkat, hafıza, görsel, sözel ve mantıksal alanda beyin egzersizleri içermesi ve bu alanlarda tek tek başarı grafikleri gösteriyor olması.
4- Bilimsel beyin egzersizlerinin oyunlaştırma yöntemiyle geliştirilmesi. Bu sayede çocukların ve ailelerin yoğun ilgisini görmeyi başardı.
5- Zincir okullar tarafından eğitici içerik olarak kullanılması. Bu da bireysel kullanıcılara güven veren bir durum oldu.
6- 60’tan fazla zeka oyunu ve her bir zeka oyunu için onlarca seviye içermesi. Bu yönüyle dünyanın en geniş içeriğine sahip zeka oyunları uygulaması olma özelliği de var.
Kısacası: Türkler yaptı ve oldu. MentalUP’ın mutfak kısmında çalışan tüm ekibi ve kurucularını tebrik ediyoruz.
Umarız 2018 yılında MentalUP gibi başarılı girişimlerin arkası gelir. Türkiye’de üretilip tüm dünyada kullanılan yeni ürünleri, yeni girişimleri haber bültenlerimizde daha sık paylaşabilmeyi diliyoruz.
Tüm girişimcilerimize başarılar diliyoruz.