Marka Değeri Tescillendi

İnternet
Financial Times işbirliği ile gerçekleştirilen "Brandz Top 100 En Değerli Markalar Sıralaması", dünyanın önde gelen pazar araştırması ve danışmanlık firmalarından Millward Brown tarafından a...
EMOJİLE

Financial Times işbirliği ile gerçekleştirilen "Brandz Top 100 En Değerli Markalar Sıralaması", dünyanın önde gelen pazar araştırması ve danışmanlık firmalarından Millward Brown tarafından açıklandı. Sonuçlara göre, en değerli marka, 100 milyar dolar’lık değeriyle Google oldu. Şirket, bu yıl da değerini yüzde 16 artırdı. Listenin ikinci sırasında geçen yıl olduğu gibi 76,2 milyar dolar’lık marka değeri ile Microsoft yer alırken, bu iki şirketi 67,6 milyar dolar’lık marka değeri ile Coca-Cola takip etti.

Kurumlar arası kullanıcılar ve müşteriler üzerinde yaptığı araştırmalar ile finansal verileri birleştirerek markaların Amerikan Doları değerini belirleyen "BrandZ Top 100 Araştırması"nın sonucunda, en değerli 100 markanın toplam değeri 1.95 trilyon Amerikan Doları olarak açıklandı. Markaların toplam değerleri, mevcut ekonomik ortamda geçen yıla göre yüzde 1,7’lik bir artış gösterdi.

Millward Brown Optimor CEO’su Joanna Seddon, "Birçok işletmenin değerinin düştüğü mevcut ortamda marka daha da önemli bir hale geldi. Çünkü markalar şirketlerin zor zamanlarında ayakta kalmasına yardım edebiliyor. Markasına yatırım yapmaya devam edenler, ekonomik durum iyileşmeye başladığında iş büyümesi konusunda harcamalarını kesenlerden daha iyi bir konumda olacaklar" dedi.

Millward Brown Küresel CEO’su Eileen Campbell de, "Dünyanın en değerli markalarından biri olmak büyük bir başarı ve bu sıralamada yer alan tüm markaları kutluyoruz. Pazarlama harcamalarının her zaman olduğundan çok daha detaylı bir denetleme altında olduğu bir zamanda, bu sıralama pazarlamacıların, markanın işleri için yarattığı değeri tanımlamaları için bir yoldur" şeklinde konuştu.

Millward Brown Türkiye Genel Müdürü Betül Khan ise, "Markalarına sürekli ve doğru pazarlama yatırımı yapan şirketler sürprizlerle karşılaşmıyorlar çünkü yaratılan tüketici değeri ve güçlü markalar, bu şirketlerin gelecekteki nakit akışını garanti altına alıyor" diye konuştu.