Laptopla Çalışan Mikrodalga

İnternet
Her gün işyerinde ne yiyeceğini şaşıranlara müjde! Dünyanın en küçük, taşınabilir mikrodalga fırınını geliştirildi. Üstelik bu mikrodalga dizüstü bilgisayarın USB girişine bir kabloyla bağlanarak çalı...
EMOJİLE

Her gün işyerinde ne yiyeceğini şaşıranlara müjde! Dünyanın en küçük, taşınabilir mikrodalga fırınını geliştirildi. Üstelik bu mikrodalga dizüstü bilgisayarın USB girişine bir kabloyla bağlanarak çalışıyor.
 
Turkuaz rengi mini-mikro sayesinde yoğun ofis ortamında çalışanların yiyecek ya da içecek için masalarından ayrılmaları gerekmeyecek.

Mini mikrodalga fırın, ders çalışmak zorunda olan gençler için de birebir. Mikrodalganın dizüstü bilgisayarla çalışabilmesi, bir uçakta ya da trende de bu harika aletten yararlanabileceğiniz anlamına da geliyor.

Sadece 18 santimetre uzunluğunda, 16 santimetre genişliğinde olan ve 15 santimetre derinliğe sahip cihaz şimdilik sadece prototip olarak üretildi. Ancak uzmanlar, yakın zaman içinde mikrodalganın piyasaya sürülmesini bekliyor.
 
Mini-mikro, mikrodalga uzmanı Gordon Andrews ve endüstriyel tasarımda bir otorite olan ve Frazer Tasarım‘ın yöneticisi Stephen Frazer tarafından tasarlandı. Gıda üreticisi Heinz firmasının işbirliğiyle hayata geçirildi.

GAMA Mikrodalga Teknolojileri’nin yöneticisi Andrews, "Bir turtayı, hamburgeri, bir fincan kahveyi ya da çayı kısa sürede ısıtmak mümkün" diyor.

PİLLE DE ÇALIŞIYOR
Mini-mikroyu lityum iyon piller kullanarak tamamen taşınabilir kılmak da mümkün. Bu da balıkçıların, kampçıların ya da sporcuların çok işine yarayacak bir yöntem.

Andrews, prototipe ‘Beanwave’ adını vermiş. Ürünün piyasada, yaklaşık 160 dolara satılacağı tahmin ediliyor.

Ancak ürüne talebin yoğun olması halinde, ileriki dönemlerde tıpkı cep telefonları gibi fiyatının düşebileceği belirtiliyor.

Normal bir mikrodalga fırınla aynı güvenlik standartlarına sahip mini-mikronun, koruyucu duvarları ve açıldığında cihazın durmasına yol açan kapak sistemi bulunuyor.

Heinz, piyasada mini-mikroya büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Şirket yaptığı araştırma sonucunda, çalışanların yüzde 69’unun gün boyu çok yoğun olduğu ve yemek için her gün dışarı çıkmak istemediği bilgisini edinmiş. İngiltere’de piyasaya girmesi dört gözle beklenen mini-mikroya dünya çapında ilginin de büyük olacağı tahmin ediliyor.