Vaktimiz Facebook’ta Geçiyor

İnternet
Türkiye’de 18.1 milyon internet kullanıcısı mayısta 544 milyon saat online oldu. Kullanıcılar çoğunlukla anlık mesaj geçti. Bir ayda 13 milyon Türk Facebook‘a girdi. Online nüfusuyla Türki...
EMOJİLE

Türkiye’de 18.1 milyon internet kullanıcısı mayısta 544 milyon saat online oldu. Kullanıcılar çoğunlukla anlık mesaj geçti. Bir ayda 13 milyon Türk Facebook‘a girdi. Online nüfusuyla Türkiye, Avrupa yedincisi oldu.

Dijital araştırma şirketi comScore’un Türkiye’de internet kullanımına yönelik yaptığı araştırma, Türklerin ‘internet bağımlılığını’ tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ortaya koydu.

Şirketin yaptığı araştırmada, mayıs ayında yaşı 15 ve üzerinde olan 18.1 milyon Türk kullanıcının evden veya işyerinden internete girdiği belirlendi.

Böylece, Türkiye Avrupa’da en çok online nüfusa sahip yedinci ülke oldu.

DÖRTTE BİRİ MESAJLAŞMAYA

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’deki 18.1 milyon internet kullanıcısı mayıs ayında 544 milyon saat online oldu. Yani kişi başına online olma süresi ayda 30 saati buldu. Bu oranla Türklerle Avrupa’da rekabet edebilen herhangi bir ülke çıkmadı.

MSN Messenger, Yahoo Messenger, Gmail Messenger gibi anlık iletiler ise Türkler’in en fazla gerçekleştirdiği online faaliyet olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de internette geçirilen 544 milyon saatin yüzde 25.9’unu (141 milyon saat), anlık mesajlaşmalar oluşturdu.

Türkler, 53.8 milyon saati sosyal paylaşım sitelerinde, 37.5 milyon saatini online oyunlarda, 25 milyon saatini ise elektronik posta gönderirken ve gelen postaları okurken harcadı.

Üstelik yapılan araştırmada internet kafelerden ve mobil telefon, PDA gibi kişsel taşınabilir mobil cihazlardan yapılan girişler değerlendirme dışında tutuldu.

comScore, bu türden internet girişleri de dikkate alınırsa Türkiye’de tahmini internet kullanıcısı sayısının 27 milyon 126 bin 855’i bulabileceği tahmininde bulundu.

FACEBOOK’TAKİ 13 MİLYON TÜRK

Araştırmaya göre Facebook da Türklerin en fazla ziyaret ettiği sosyal paylaşım sitesi oldu. Mayıs ayında 13 milyon Türk Facebook‘u ziyaret etti.

Sosyal paylaşım siteleri arasında ziyaret edilme oranına göre ikinci sırada 2.5 milyon kişiyle Mynet Eksenim, 1.99 milyon kişiyle üçüncü sırada Netlog, 1.1 milyon kişiyle dördüncü, MySpace ve 897 bin kişiyle beşinci sırada Hi5 yer aldı.