TRT de Bu Radyoları Terk Etti

İnternet
Yüzyıl başındaki yıllarda, zenginlerin evinde nadide bir yer edinen, üzerine dantel işli örtüler serilen tarihi lambalı, büyük kutulu radyolar artık suskun kaldı. Türkiye’de TRT‘nin kısa d...
EMOJİLE

Yüzyıl başındaki yıllarda, zenginlerin evinde nadide bir yer edinen, üzerine dantel işli örtüler serilen tarihi lambalı, büyük kutulu radyolar artık suskun kaldı. Türkiye’de TRT‘nin kısa dalgadan yayınlarına 3 ay önce son vermesi ile, eski ahşap büyük radyolar artık sustu.

Yüzyıl başındaki yıllarda, zenginlerin evinde nadide bir yer edinen, üzerine dantel işli örtüler serilen tarihi lambalı, büyük kutulu radyolar artık suskun kaldı. Türkiye’de TRT‘nin kısa dalgadan yayınlarına 3 ay önce son vermesi ile eski ahşap büyük radyolar artık sustu.

Bursa Ulucami bahçesinde antika ticareti ile uğraşan Ahmet Aygenç, 100 yıllık çok orijinal nadide radyoların, artık yayın alamaz olduklarını söyledi. TRT‘nin yayınlarını kapatması sebebiyle antika radyoların mahsunlaştığını ve orijinalliğinin bozulmakla yüzyüze kaldığını belirten Aygenç, "Son yıllarda, eski radyoların iç elektronik aksamlarını değiştirip FM bandındaki yayınları almalarına imkan sağlanıyordu. Oysa ısrarla kısa dalgadan yapılan TRT yayınlarını bu tarihi radyolarında dinlemeye meraklı hiç de küçümsenmeyecek önemli bir kitle var. Baba ve dede yadigarı ahşap, çok orijinal radyolarında lambalı transistörle yayın alıp dinleyen bu insanlar şimdi mahzun kaldılar.

Ceviz kutulu, büyük anahtarlı bu radyolar, artık orijinalliği bozularak, içerilerine FM alıcı yerleştirilmek durumunda kaldılar. Eskiyi özleyen, eskiye hasret yaşayan yeni nesilde, fiyatları 50 ile 250 TL arasında değişen bu orijinal eski radyoları alıp, içerisine FM alıcı ve daha kaliteli bir hoparlör takarak yüzlerce radyoyu da dinleyebilirler" dedi.