Teknoloji Bakanlığı Neden Yok!

İnternet
Türkiye’de bilim ve teknolojiyi geliştirme görevinin TÜBİTAK‘a verildiğine işaret eden Akkuş, şöyle konuştu: ”Ülkemizde bilim ve teknolojinin yeterince üretilmediğini açıkça görüyoru...
EMOJİLE

Türkiye’de bilim ve teknolojiyi geliştirme görevinin TÜBİTAKa verildiğine işaret eden Akkuş, şöyle konuştu:

”Ülkemizde bilim ve teknolojinin yeterince üretilmediğini açıkça görüyoruz. Bunun için bilim ve teknoloji bakanlığı kurulmalıdır. Bilim kentleri kurulmalıdır. Bilimsel araştırma ve teknoloji üretme fonu kurulmalıdır. Bakanlığa bağlanacak tüm kurumları denetleyecek etik konseyi kurulmalıdır. Bilimsel araştırma yapmadan ve bunlara dayalı yeni teknolojiler üretmeden bilim ve teknolojide atılım gerçekleştirebilmek mümkün değildir. Bu da ancak ülke çapında yeni bir örgütlenmeyle gerçekleştirilebilir. Bu ise gelişmiş ülkelerin çoğunda olduğu gibi bilim ve teknoloji bakanlığı yoluyla sağlanabilir.”

Akkuş, 2013-2023 yıllarında tamamlanması öngörülen Türk Hızlandırıcı Merkezi’nin Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Hızlandırıcı teknolojilerinin malzeme, vakum, güç, süper iletken, yarı iletken, soğutma, görüntüleme, veri iletimi ve işlenmesi, dedektör gibi teknolojilere lokomotiflik yaptığını ifade eden Akkuş, ”Ayrıca, hızlandırıcı teknolojileri günümüzde medikal, malzeme, yarı iletken kimya, maden, savunma, gıda, iletişim, internet gibi birçok alanda 400’ün üzerinde uygulama alanına sahiptir” diye konuştu.

Kongrenin açılışına aralarında Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Balkan Fizik Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Arık‘ın da bulunduğu akademisyenler katıldı.

Kongre 27 Eylül’de sona erecek.