Türk Usulü Kuluçka Makinesi

İnternet
Van‘ın Gevaş Adliyesinde katip olarak görev yapan Hicazi Meşe ile beyaz eşya tamircisi arkadaşı Niyazi Şeker, kullanılmayan buzdolaplarına termostat, rezistans, fan ve dijital termometre takarak...
EMOJİLE

Van‘ın Gevaş Adliyesinde katip olarak görev yapan Hicazi Meşe ile beyaz eşya tamircisi arkadaşı Niyazi Şeker, kullanılmayan buzdolaplarına termostat, rezistans, fan ve dijital termometre takarak buzdolaplarını kuluçka makinesine dönüştürdü.

Van’ın Gevaş ilçesinde kuş gribi nedeniyle köy tavuklarının yok denecek kadar azalmasının ardından Hicazi Meşe, beyaz eşya tamircisi arkadaşı Niyazi Şeker’le birlikte azalan tavuk sayısını artırmak için proje geliştirdiklerini söyledi. Çalışmaları kapsamında şu anda kullanılmayan 3 buzdolabında termostat, rezistans, fan ve dijital termometre taktıklarını anlatan Meşe, bu şekilde buzdolaplarının kuluçka makinesine dönüştürüldüğünü söyledi.

Hicazi Meşe, köy köy, mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlardan yumurta topladıklarını ifade ederek, ”Yumurtaları, daha sonra kısıtlı imkanlarla kuluçka makinesine dönüştürdüğümüz buzdolaplarına bırakıyoruz. Uzun ve zahmetli beklemenin ardından buzdolabından civcivleri alıyoruz. Yaklaşık 1 yıl içinde ilçedeki tavuk sayısını artırmayı planlıyoruz” dedi.

Her buzdolabında yaklaşık 200 yumurtanın kuluçkaya bırakıldığını belirten Meşe, bu sistemle ilçede yaşanan tavuk sıkıntısının önüne geçeceklerini söyledi.