Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, internet kafelerin ”3+ İnternet Kafe” projesi çatısı altında gerçekleştirdiği güç birliği ile ekonomiye değer yaratacağına inandıklarını bildirdi.
Kadıköy’deki Harbour İnternet Kafe‘de düzenlenen toplantıda, güncel lisanslı yazılımlar ile güvenli ve gelişmiş bir internet deneyimini hedefleyen 3+ İnternet Kafe projesi ele alındı.
Toplantıya Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Günay Kiracı, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Ankara İnternet Kafeciler Odası Başkanı Önder Kaplan ve Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği (BIESAM) Başkanı Namık Kural da katıldı.
Toplantıda konuşan Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, 3+ İnternet Kafe iş modeli hakkında şunları kaydetti:
”İnternet kafelerin 3+ İnternet Kafe çatısı altında gerçekleştirdiği güç birliği ile ekonomiye değer yaratacağına inanıyoruz. Bu kurumlarımızı, Windows 7 ve Microsoft Office yazılımlarını özel koşullarda alabilmelerine yönelik çözümlerimiz, bilgisayar okuryazarlığı ve internet güvenliği konusunda geliştirdiğimiz özgün içeriğimiz ile destekliyoruz. Türkiye’de 15 bini aşkın sayıda olduğu söylenen internet kafelerimizin toplumun geleceğinde önemli potansiyele sahip olduğunu görüyoruz.
Ağırlıkla gençlere ve bilgisayar sahibi olmayan milyonlarca internet kullanıcısına hizmet veren bu mekanlarda dikkatten kaçan lisanssız yazılım kullanımları, bilgisayar sistemlerini internet ataklarına karşı savunmasız bırakabilmekte, güvenlik açısından önemli sorunlara yol açmaktadır. Bu arada internet kafelerimiz çeşitli kablosuz internet erişim ortamlarından kaynaklanan yoğun bir rekabet altındadır. Oysa gerek geniş kesimlerin internet ortamına erişim sağlaması, gerekse internet bankacılığı, e-devlet ve benzeri uygulamaların toplum tarafından benimsenerek kullanılabilmesi için internet kafeler bugün ve gelecekte en doğru adres olmaya devam edecektir.”
Çağan, bu mekanların bilgi toplumu olma yolunda Türkiye için önemli bilgi ve sosyalleşme merkezleri olarak hizmet verirken bunu belli kalite ve hizmet standartları ile yapması, karlı hale gelmesi ve hatta marka yaratmasının önem kazandığını kaydetti.
Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Günay Kiracı da ”Bu proje telif hakları açısından bir başlangıç oldu, biz de Kültür Bakanlığı Telif Hakları bölümü olarak projeyi yakından takip ediyor ve destekliyoruz” dedi.